REKLAMI GEÇ

İŞKUR ve Denizlili girişimci sayesinde 40 genç yazılımcı olup işe başladı

İŞKUR ve Denizlili girişimci sayesinde 40 genç yazılımcı olup işe başladı

Bilişim sektöründe Denizli’nin girişimcilerinden Ramazan Varlıklı, İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı sayesinde 40 genci yazılım mühendisi olarak yetiştirip iş verdi. 2015’te tek kişiyle kurulan firma şimdi 55 çalışanıyla bilişim alanında büyüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2021 Perşembe, 19:03

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’nin başkenti Londra’da 10 yıl bulut yazılım alanında çalışan Denizlili girişimci Ramazan Varlıklı, Denizli’de 55 kişinin çalıştığı bir bilişim firması kurdu.

Tüm dünyada hızlı bir ilerleme kaydeden yazılım sektöründe kazandığı iş deneyimi ile kendi ülkesinde bir yenilik oluşturmak ve ülkeye katkı sağlamak isteyen Varlıklı, 2015 yılında Cloudnesil Yazılım firmasını kurdu.

2016 yılının sonunda dört çalışanı ile yazılım ihracatında Denizli’de ilk üçe girmeyi başardı. İşleri zamanla artan Varlıklı, çalışan sayısını artırmak istiyordu ancak personelini kendisi yetiştirmesi gerekiyordu.

Yetişmiş eleman sıkıntısının da bulunduğu bulut yazılımı sektöründe deneyimi olmayan kişilerle vakit kaybetmek istemeyen Varlıklı, İŞKUR’un işverenlere ve iş deneyimi kazanmak isteyen personel adaylarına yönelik İşbaşı Eğitim Programı olduğunu öğrendi.

Yazılım alanında işi yeni öğrenecek mühendislerin, firmada çalışmaya başladıkları andan itibaren 9 aya kadar çalışma ücretlerini ve sigortalarını Denizli İŞKUR’un karşıladığı program sayesinde kısa sürede yazılım mühendisleri yetişti.

Programın başladığı 2018’den bugüne kadar İşbaşı Eğitim Programı ile 30’a yakın yazılım mühendisi “Bulut Bilişim Uzmanı” olarak yetiştirildi. Varlıklı’nın şirketi şu anda 40’ı yazılım mühendisi olmak üzere 55 personel ile çalışmalarına devam ediyor.

Varlıklı, “Sürekli iş alıp almama garantisi olmayan bir sektörde, 40 yazılım mühendisi ile çalışmak işveren için oldukça zor ve ekonomik olarak riskli bir durumdur. İŞKUR’un işbaşı eğitim programı sayesinde bugüne kadar otuza yakın yazılım mühendisi yetiştirdim. 6 ay boyunca bu genç mühendislerin ücretini İŞKUR karşıladı. 6 ayın sonunda tamamını en az 6 ay kendi firmamda istihdam ettim. Bir yılın sonunda bu yazılım mühendisi arkadaşlarımın yüzde sekseni kendi firmamda çalışmaya devam ederken kalan kısmı başka firmalarda çalışmaya başladı” dedi.

Her geçen gün büyüyen bulut bilişim sektöründe hizmet veren Varlıklı’nın firması, yapay zeka desteği ile KOBİ’lere motokurye desteği sağlayan dijital bir hizmet de veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı