REKLAMI GEÇ

İŞKUR’da engelli istihdamı masaya yatırıldı

İŞKUR’da engelli istihdamı masaya yatırıldı

Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, engelliler dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik, engelli istihdamına ilişkin bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 16:33

İŞKUR İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çıyancı, Denizli Umut Çocukları Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, Buldan Engelliler Derneği Başkanı Muhammet Çelik, Görme Engelliler Eğitim Spor Derneği Başkanı Aytekin Kokulu, Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel, Sessizler Spor Kulübü Başkanı Sevil Güngör, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Akın Ünal katıldı.

İl Müdürü Fatih IŞIK, engelli derneklerinin yetkililerine, engellilere verilecek destek ve hibe programları, kamuda engelli alımı, engelli çalıştırma zorunluluğu ve çalıştırmayan firmalara uygulanacak cezalar hakkında bilgi verdi.

Işık, “Genel müdürlük tarafından kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan hibe desteğini 50 bin liraya çıkartılması kararlaştırıldı. Mesleki eğitim veya girişimcilik belgesine sahip ve en az % 40 engel durumu bulunan herkes bu hibeden faydalanabilecek” dedi.

Fatih Işık ayrıca, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işveren veya işveren vekiline çalıştırmadığı her engelli işçi ve çalıştırmadığı her ay için 2.211 TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Işık, kamu kuruluşlarının da bu cezadan hiçbir şekilde muaf tutulmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı