REKLAMI GEÇ

İşletme cetveli bildirim süresi ay sonunda doluyor

İşletme cetveli bildirim süresi ay sonunda doluyor

Denizli Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, salgın nedeniyle uzatılan yıllık işletme cetveli bildirimi süresinin ay sonunda dolacağını bildirerek işletmeleri uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2020 Perşembe, 11:09

Yazılı açıklama yapan Gökalp, ‘Sanayi Sicil Belgesi’ olan firmaların yıllık olarak bildirmesi gereken işletme cetveli süresinin, normalde yılın ilk 4 ayında yapılması gerektiğini ancak bu yıl salgın nedeniyle sürenin ağustos sonuna uzatıldığını hatırlattı.

Gökalp, işletme cetveli bildirmemenin cezası olduğunu bildirerek şu açıklamayı yaptı:
“Mücbir sebep bildirmeyen işletmelerin öncelikle sistem üzerinden “Covid-19 YİC Dilekçesi” bildirimi yapmaları ve ardından 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli doldurmaları gerekmektedir. Bildirim yapan firmaların ise doğrudan 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini doldurmaları gerekmektedir. Yıllık işletme cetvelinin bildirilmemesi durumunda bu yıl için uygulanacak idari para cezası 1.586 TL’dir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı