REKLAMI GEÇ

“İyi ki kayıt dışı ekonomi var yoksa sosyal patlama yaşanır”

“İyi ki kayıt dışı ekonomi var yoksa sosyal patlama yaşanır”

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen “Kayıt dışılığın önlenmesinde eğitim mi önemlidir, denetim mi?” konulu münazaraya, PAÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz’ün sözleri damgasını vurdu.  Prof. Dr. Öz, “Vergi kaçırmak kötü bir şey ama iyi ki kayıt dışı ekonomi var. Yoksa sosyal patlama yaşanır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2015 Perşembe, 16:10

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ile birlikte “Kayıt dışılığın önlenmesinde eğitim mi önemlidir, denetim mi?” konulu münazara düzenledi.  Halk Eğitim Merkezi Salonu’ndaki münazaraya, Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Denizli Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Necdet Yılmaz ile Maliye Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı.

denizli-vergi-dairesi-munazara-ic-1

GENÇLERİN MESAJI DİKKATE ALINACAK
Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, bu yıl 26.’sı kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pamukkale Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümü öğrencileri ile birlikte çalışma yaparak, vergi bilincini tabana yaymak ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Evci, “Münazarada öğrencilerimizin bizlere vereceği mesajı iyi okuyup,  Vergi Dairesi başkanlığı olarak, denetim ve eğitim çalışmalarımızı yeniden yapılandıracağız” dedi.

denizli-vergi-dairesi-munazara-ic

“SOSYAL PATLAMA OLUR”
Maliye Bölümü son sınıf öğrencilerinin “Kayıt dışılığın önlenmesinde eğitim mi önemlidir, denetim mi?” konulu münazarada moderatörlüğü üstlenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, düşündürücü bir konuşma yaptı. Prof.Dr. Öz, “Münazaranın kazananı veya kaybedeni olmayacak. Burada fikirlerin zarif çatışmasını yaşayacağız. Bu ülkede vergi kaçırılıyor mu? Kaçırılıyor. Bunu herkes biliyor. Vergide kayıt dışılık kötü bir şey ama asgari ücret ile geçinmenin mümkün olmadığı bir ülkede, kayıt dışılık olmasaydı, sosyal patlama yaşanırdı. İnsanlar geçinmek için ek iş yapıyorlar, ailelerinden destek alıyorlar. Devlet idaresi de ekonominin zor zamanlarında bunları görmezden geliyor. Çünkü yaşam şartları zorlaşıyor. Eğer Türkiye bir Avrupa ülkesi gibi olsaydı, sosyal patlamanın yaşanması kaçınılmaz olurdu” diye konuştu.

VATANDAŞ NE DİYOR?
Münazara öncesi öğrencilerin  “Vergide kayıt dışılığın önlenmesinde eğitim mi önemli, denetim mi?” sorusunu vatandaşlara sorduğu röportaj izletildi. Vatandaşların bu konudaki görüşü her ikisinin de önemli olduğu yönünde. Ancak çarpıcı cevaplar da alındı. Bazı vatandaşlar “Vergi bir vatandaşlık görevi. Ancak,   bizden alınan vergilerin nereye harcandığını bilmediğimiz için vergilerimizi istemeye istemeye veriyoruz”  derken bazıları ise vergideki adaletsizlikten yakındı.

denizli-vergi-dairesi-munazara-ic-2

SONUÇ: HER İKİSİ DE ÖNEMLİ
Açılış konuşmaları ve kısa film gösterisinin ardından Maliye Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan 4’er kişilik iki grup, münazara yaptı. Münazara sonunda gruplar vergide kayıt dışılığın önlenmesinde eğitimin önemli olduğu kadar denetimin de önemli olduğunu vurgulayarak birbirlerini tebrik etti.

 

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 3 Nisan 2015, 13:36

küçük insanların kaçağını konuşmak iş değildir. Konuşabiliyorsan, BÜYÜKLERİN kaçırdıklarını konuşun.

coşkun kan   -  Bağlantı 2 Nisan 2015, 16:38

sayın görevli ler vergi nasıl olursa verilir önce adaletli olması lazım örnek esnaf evine aldıgı her hangi bir şeyi veya faturalarını işleyemiyor ondan sonra vergi kaçırması dogal olarak kaçınılmaz önce milletin derdine çare bulunmalı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı