REKLAMI GEÇ

Saatçi: “Türkiye’de seçilmiş 29 sultan var”

Saatçi: “Türkiye’de seçilmiş 29 sultan var”

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin başlattığı söyleşiler dizisinin ilk konuğu İYİ Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi oldu. Makina Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleşen söyleşide konuk konuşmacı Saatçi, Fethiye Belediyesi’nin kentleşme çalışmalarını anlatırken, aynı zamanda yerel yönetimler ve büyükşehir yasasını eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2018 Çarşamba, 10:37

Denizli ilginç bir söyleşiye tanıklık etti. “Kendini Anlat, Kentini Anlat” başlıklı söyleşi MMO Denizli Şube konferans salonunda yapıldı. Konuk konuşmacı, 4. dönem Fethiye Belediye Başkanlığı yapmakta olan, ilk iki döneminde MHP, ardından DP ve şimdi de İyi parti saflarında yer alan Behçet Saatçi oldu.

Söyleşiyi mimar mühendis ve farklı meslek gruplarından dinleyicilerin yanı sıra CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı ve Büyükşehir Başkan aday adayı Arif Balkanay da izledi.

Etkinlik, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont’un açış konuşmasıyla başladı.

Fethiyeyi tanıtan bir video gösterisi ve kısa sunumdan sonra söz alan Başkan Saatçi, “Türkiye’de seçilmiş 29 tane sultan var. Belediyeleri bunlar yönetiyor” diyerek sözlerine başladı.

Behçet Saatçi, belediyelerin büyük şehir yasası ile büyük darbe gördüğünü, bu yasa ile ilçe belediyelerin bütün yetkilerinin sıfırlandığını, yasaya göre ilçe belediyelerinin bir an önce kapatılması gerektiğini, Bu nedenle büyükşehir yasasının zararını şimdi artık halkın çekmekte olduğunu söyledi.

Konuşmasının ilk bölümünü büyükşehir yasasının ilçe yönetimleri üzerindeki tahakkümünü eleştirmeye ayıran Başkan Saatçi, “Büyükşehir yasasının, plan bütünlüğünün sağlanması dışında hiçbir olumlu yanı yoktur. Gücü elinde tutan büyükşehir belediyeleri her şey bende demektedir. Bu yasanın bir an önce iptal edilmesi gereklidir” dedi.

“Belediye kanununu örnek aldığımız Fransa’da 34.000 belediye vardır” diyen Saatçi, sözlerini “Bu demokrasinin göstergesidir. Oysa bu yasa ile ülkemizde ki belediye sayısı 1.400’e indirilmiştir ve ülkede biat kültürü hakim olmuştur” diyerek sürdürdü.

Konuşmasının ikinci bölümünde kendi belediye çalışmalarından örnekler veren Başkan Behçet Saatçi, “Fethiye belediye bütçemiz 100 milyon TL’dir. İlçede yaptığımız bütün yatırımlar için sadece iller bankasından destek aldık. Bütün yatırımlarımızı kendi olanaklarımız ile başardık” açıklamasını yaptı.

Altyapı çalışmalarına da değinen Başkan, sahil şeridi düzenlemesi, balıkçı barınağı, atıksu arıtma tesisi, belediye fen lisesi, belediye kültür merkezi, Fethiye işletme fakültesi binası, huzurevi, kadın konuk evi otogar, balık pazarı bisiklet yolları, dokuma atölyesi gibi işleri nasıl tamamladıklarını anlattı.

Son olarak İmar Barışı adıyla bilinen yasal düzenlemeye de değinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, “İmar barışı yasası kentlerde talanı hızlandırmıştır. Bu yasa ile fırsat ganimete dönüşmüştür. Bugün bize bağlı olan ve ülkemizin önemli kültürel mirası olan Kayaköy’de 160 kaçak yapı tespit edilmiştir. 01.01.2018 tarihi ve sonrasında inşa edilen yapılar yasak olmasına karşın, imar barışından yararlanmaktadır” bilgisine yer verdi.

Saat 17.00’de başlayan söyleşi, dinleyici sıralarından gelen sorularla yaklaşık iki saat devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı