Mermer Fuarına 49 firmayla katıldık

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın düzenlediği Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (Marble 2013), bu yıl 19.’uncu kez kapılarını açtı. Denizli Fuara 49 firma ile çıkarma yaptı.
/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2013 Çarşamba, 17:06
İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ile , Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, DTO Başkanı Necdet Özel, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda davetli katıldı.
Türk ve yabancı mermer ve doğaltaş sektörünü İzmir’de buluşturan Marble 2013’ün açılış konuşmasını Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Onur, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temelini attığı ve gelecek yıl bitmesi beklenen Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.
Onur, Başbakanlık genelgesi nedeniyle mevcut ocakların ilave izinlerinin zamanında alınamamasının sektörlerini olumsuz etkilediğini kaydederek şöyle konuştu: “Genelgenin ya kaldırılması ya madencilik sektörünü kapsamaması veya izinlerin hızlı bir şekilde verilmesidir. Yeni Maden Kanunu çalışmaları yapılıyor son zamanlarda. Sektör olarak istediğimiz şu; lütfen mermer sektörünün istihdama katkısı ve ülkemize kazandırdığı katma değere bakarak bu çalışma yapılsın”
Onur, Başkan Kocaoğlu’dan fuar alanının 60 bin metrekareden 90 bin metrekareye çıkarılacağı şeklindeki açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ancak alanın planlamasının baştan 90 bin metrekare olması gerektiğini söyledi.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da, Türkiye’nin dünyada maden üretiminde 28, maden çeşitliği açısından da 10.’uncu sırada olduğunu belirterek, İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine doğru emin adımlarla yürüdüğünü ifade etti.
Vali Kıraç, Türkiye’nin dünya mermer rezervinin de büyük bir bölümüne, yüzde 32’sinin de Ege Bölgesi’ne ait olduğunu anlatarak şunları söyledi: “sektörde bin 500 adet doğal taş ocağı, 900 atölye, 300 bin çalışan var. Bu yapı yılda iki milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirmekte. Artışı sürekli kılacak tedbir ve politikalar Türk mermer sektörünün hakettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Dünya markası oluşturmak için Marble gibi uluslararası fuarların düzenlenmesi oldukça önemli. Bu fuar ile iş bağlantıları sağlanmakta ve ihracatın artmasında önemli. Marble bir marke haline geldi, yeni yeriyle daha da iyi olacak. İzmir’in lokomotiif fuarı konumundadır Marble. Fuarlar ve kongreler kenti olmayı kendine hedef olarak koyan İzmir, EXPO 2020’ye de ev sahipliği yapmak için gayret göstermektedir. Bunu bir Türkiye projesi olarak yürütüyoruz. Hedefimiz kasımda yapılacak oylamada EXPO 2020’nin düzenleneceği kentin İzmir olması için hep beraber gayret gösteriyoruz.”
MARBLE FUARI’NA 38 ÜLKE, 41 İLDEN 1182 FİRMA KATILIYOR
45 bin metrekare net alan üzerinde düzenlenen fuarda, işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham madde olmak üzere yaklaşık 13 bin ton taş, 612 adet blok mermer ve doğaltaş sergileniyor. Fuara katılımda ilk beş ülkede İtalya, Çin, Hindistan, İspanya, ABD de yeralıyor. Umman Sultanlığı ise fuara ilk kez katılıyor.
MARBLE’da mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları ve ekipmanları ile sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergileniyor. Fuara bu yıl konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanacak olan Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Irak, İran, İsrail, Kuveyt, Moldova, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetleri gelecek. Fuara 90 ülkeden, 5 bini aşkın yabancı profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Denizli’den de 49 firma stant açtı.
Yorumlar
Resim de kaç Mermerci var sayamadım, ah siyaset leblebicisi tekstilcisi cerezcisi orada ,Şan Şöhret olsunda isterse mermer mermur memur yada çamur dan olsun, seviyoruz sizleri.