REKLAMI GEÇ

‘Jeotermal temiz bir enerji, etkin değerlendirelim’

‘Jeotermal temiz bir enerji, etkin değerlendirelim’

Çiloğlu: “Jeotermal enerji ülkemiz için büyük ve bulunmaz bir nimet, bu kaynağı verimli ve etkin değerlendirmek gerekiyor.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2020 Çarşamba, 12:14

Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, özellikle Ege bölgesi’nde bol bulunan jeotermal enerji kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesinin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Çevreci yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji hem ülkemizde çok fazla bulunması hem de kolay üretilen bir kaynak olması nedeniyle enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yardımcı oluyor. “Yer altındaki güneş” olarak da bilinen jeotermal enerji ülkemiz için büyük ve bulunmaz bir nimet, bu kaynağı verimli ve etkin değerlendirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Tavas bölgesindeki jeotermal rezervlerinin doğal bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Çiloğlu, “Bu yerli kaynak gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde dünyada en çevre dostu enerji türlerinden biri olarak bilinmektedir. Tavas bölgesindeki rezervlerin özelliklerine baktığımızda, seracılık ve ısınma açısından büyük avantajlar sağlanacağını öngörüyoruz.” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 17:01

Sarayköy jeotermal ısınmadan nekadar yararlanıyor..herkes maliyetten dolayı doğalgaz a geçti..uydurma..jeotermal tarımda kullanmak belli şirketlerin eline düşmek bence..ne kadar lezzetli ve yerel gıda sebze meyve görüyor bu toplum..hepsi avrupa için.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı