Kadınlar iş hayatına atılacak

AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamında düzenlenen, “Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Denizli Ve Stockholm Odaları İşbirliği” projesinin tanıtım toplantısı DSO’da yapıldı. DSO Genel Sekreteri Bülent Uygun, “Amacımız, kadınları da iş hayatında görmek” diye konuştu.
/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2009 Salı, 01:00
AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı kapsamında düzenlenen “Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Denizli Ve Stockholm Odaları İşbirliği” adlı proje, DSO toplantı salonunda basına tanıtıldı. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve proje komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan DSO Başkanı Keçeci, söz konusu projenin Denizli’de ilk olduğunu söyledi. Keçeci, 34 Türk odası ve 22 AB ve AB aday ülkesi odaları olmak üzere toplam 56 odanın bir araya geldiğini ve odaların hazırladığı 22 ortaklık projesinin hibe almaya hak kazandığını, bu projelerden birinin de DSO’nun projesi olduğunu söyledi.
12 ay sürecek olan projede amacın, Denizli’deki kadın girişimcileri geliştirmek olduğunu belirten Keçeci, “Denizli ve Stockholm Odaları işbirliği ile hazırladığımız bu proje, kadınlarımıza yeni bir umut. Bu proje Denizli için bir ilk olacaktır. Kadın girişimciliğin sorununun çözümüne farklı bir boyut getiren proje, yaşanan aksaklıkları, gerçekçi bir biçimde çözümlemekte ve piyasa ihtiyaçlarıyla birebir uyumlu, işlevsel ve dinamik bir eğitim programını yürürlüğe koymaktadır” dedi.
Proje kapsamında kadın girişimciliği ile ilgili paydaşların temsilcilerinin yer alacağı komitenin projeyi izleyip, değerlendireceğini ifade eden Müjdat Keçeci, “Kadının ülke kalkınmasındaki yeri ayırt edilemez. Bizler, kadınımızı evde tutarak önemli bir sinerji kaynağını harcıyoruz. Bu sebeple başlattığımız bu projede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bu çalışmayı özel bir görev olarak bize verdi. DSO olarak biz, gereken çalışmayı yapacağız. Ayrıca bu projede, Valilik ve Belediye’miz de bizlerin en büyük destek kaynağıdır. Umarım projeyle güzel örnekler verir, bu tür çalışmaların devamını sağlarız” diye konuştu. Birçok kuruluşta, meclis üyeliklerinde, kadınların eksikliklerine ve az olmasına dikkat çeken Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, projeye Denizli Valiliği’nin de her türlü desteği vereceğini söyledi. Ertekin, İl Özel İdaresi ile ortak verdikleri micro kredilerle kadınlara destek vereceklerini belirtti.
Kadın istihdamını destekledikleri için böyle bir projeyi seçtiklerini ifade eden DSO Genel Sekreteri Bülent Uygun projeyi tanıttı. Uygun, “Projede temel amacımız, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek. Bu projede Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, ABİGEM, Denizli Barosu, Denizli Soroptomist Derneği, TOBB, Akova Tekstil ve Başarı Tekstil’den temsilciler yer alacak. Bu temsilcilerden oluşan komite üyeleri, projenin gidişatını, durumunu izleyip belirleyecekler. Kadın istihdamının fazla olduğunu ilimizde ne yazık ki kadın girişimci yok denecek kadar az. Bizler, bu projeyle bu durumu yıkmak istiyoruz. Projenin nihai yararlanıcıları ise hedef grubundan seçilecek 12 kadın adaydır. Proje faaliyetleri, ilk olarak İsveçli ortak ile tanışmak olacak. Hazırlanan anketler, web sitesi yazılımı gibi çalışmalarla eğitimler başlayacak. Komitenin 10 ve 12. ayında, raporlar ele alınacak. Ardından proje tamamlama işlemleri başlayacak ve tamamlanmasının ardından İsveçli ortakların katılımı ile seminer verilecek” dedi.