REKLAMI GEÇ

KADINLARA ALTIN BİLEZİK

KADINLARA ALTIN BİLEZİK

Bekilli Kaymakamlığı, Bekilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Sırıklı Köyü’ndeki kadınlarına meslek kazandırma kapsamında dikiş makinesi alındı.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2011 Salı, 18:38

Halk eğitim Merkezi tarafından köyde açılan kursa 38 kadın başvurdu. Bekilli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürüten ve Bekilli Kaymakamlığı tarafından sürdürülen İş Birliğine Yönelik Sosyal Hizmet Projesi çerçevesinde Sırıklı Köyü’ne dikiş kursu açıldı.

Sırıklı Köyü’ndeki kursiyerleri ziyarete giden Bekilli Kaymakamı Aytaç Akgül ve İlçe SYDV Müdürü Harun Kara kursiyerin isteklerini dinledi. Kaymakam Akgül açılmış olan kursundevamlılığı ve verimliliğini artırmak amacı ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 4 adet dikiş makinesi alındığını belirterek, “Proje kapsamındaki kursumuz 17 kursiyer ile başlayıp 20 gün gibi kısa bir sürede 38 kursiyere ulaştı. Kursiyerlerimiz hem meslek edinme hem de gelir elde etme bakımından fırsatı iyiye kullanıyorlar. Eksiklikler gün geçtikçe giderilecektir. Bizler kadınlarımızın daha aktif olması ve meslek edinmesi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlerleyen zamanlardabaşka kurslarımızda açılacak ve daha fazla insanımız bundan faydalanıp yeni meslekler edinecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı