REKLAMI GEÇ

Kadınlara birlik çağrısı

Kadınlara birlik çağrısı

TOSYÖV Denizli Destekleme Derneği Başkanı Seçil Tok, çeşitli kadın kuruluşları ve siyasi partilerdeki kadın temsilcilerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.. Birlik çağrısının yapıldığı toplantıda, kadınların neden birlikte hareket edemediği konusu ele alındı.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2007 Cuma, 00:00

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı’nın Anadolu’daki temsilcileri konumunda bulunan TOSYÖV Destekleme Dernekleri Denizli grubuna başkan seçilerek bir ilke imza atan Seçil Tok, düzenlediği toplantıyla  kadınları bir araya getirdi.

TOSYÖV Denizli Destekleme Derneği Başkanı Tok, seçimlerin gündemde olduğu şu günlerde, çeşitli siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve kadın derneklerinin üyeleri ile yaptığı toplantıda, kadınları birlik olmaya çağırdı. Denizli’de KADER’in kurulmasında da ilk adımı atan kadınlardan olan Tok, TOSYÖV  bünyesinde yaptığı çalışmalarla da kadınların iş kurmasına destek olmuştu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Denizli’deki tüm kadın dernekleri, kuruluşları ve siyasi partilerin kadın kollarına katılım için çağrı yapıldığı toplantıya, siyasi partilerden CHP ve MHP’den, kadın kuruluşlarından ise Yerel Gündem 21 ve Hanımeller Kooperatifi’nden kadınlar katıldı. TOSYÖV Destekleme Derneği Başkanı Seçil Tok, “Kadın kuruluşlarına destek vermek amacı ile toplandık. Hep, ‘Neden siyasette kadın yok’ deriz ama bir kadın aday cesaret gösterip ortaya çıktığında da ona gereken desteği vermeyiz. İşte bu konu üzücü. Kadınların birbirini kıskanması ve kendisinde olmayanın diğerinde de olmamasını istemesi sanırım genlerinden geliyor. Ancak hepimiz aynı amaç için çalışıyoruz ama kadınlar arasında birliktelik sağlanmıyor. Bu sorunu çözmek için bir araya geldik” dedi. Toplantıya katılan kadınlar,  aralarında birliktelik sağlanamamasının nedenlerini ve bu konuda yaşadıkları sorunları aktardı, çözüm yollarını tartıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı