REKLAMI GEÇ

Kaliteli yönetimin ipuçları anlatıldı

Kaliteli yönetimin ipuçları anlatıldı

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, birlikte ve kaliteli yönetimin ipuçları anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2009 Cumartesi, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Toplumsal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (TESAUM) ve Denizli Sivil Toplum Kuruluşları Gelişme Platformu (DESGEP) ile ortaklaşa yapılan Kaliteli Yaşam Yolunda İyi Yönetişim Araçları Toplantısı, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Güçlü Atılgan, Emre Erdoğan, Öykü Uluçay’ın konuşmacı olarak katıldıkları oturumun yöneticiliğini TESAUM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özgür gerçekleştirdi.

Toplantıda, kaliteli yaşam için toplumun tüm kesimlerinin el ele yürümesinin ön koşul olduğu, bunun için de ölçülebilir, izlenebilir yönetişim araçlarının gerekliliği ortaya kondu.

Kent Konseyi Yönetmeliği’nin (8 Ekim 2006) 4. maddesine göre yönetişimin; saydamlık, hesap verebilirlilik, katılım, çalışma uyumu, yerindelik ve etkinlik gibi kriterlere dayanan, çok aktörlü ve toplumsal ortaklıklara dayalı yönetim anlayışını ifade ettiğini belirten konuşmacılar toplantıda şunları söyledi; “Söz konusu 4. maddede anahtar ifade, toplumsal ortaklıklara dayalı yönetim anlayışıdır. Toplumsal ortaklıkların oluşturulabilmesi ve geleceğe yönelik kararların gerçek verilere dayalı elde edilebilmesi için bir takım araçlar gereklidir. Bu araçlar “yönetişim için uygulama araçlarıdır”.

Konuşmacılar, toplantının ana amacının; birlikte kaliteli yönetim için bütünsel bakış kazandırmak, ildeki ve kentteki paydaşlarının ortak anlayış geliştirmelerini kanıta-dayalı olarak sağlamaya katkı vermek olduğunu belirten konuşmacılar, ancak bu şekilde; sorunların kanıta-dayalı olarak saptanabileceğini, öncelikli alanların belirlenebileceğini, kaynakların etkin ve verimli kullanılabileceğini vurguladılar.

Bu çalışmada ortaya konan verilerin hayata geçirilmesiyle Denizli’nin örnek bir kent ve il konumuna geleceği konusunda hem fikir olan konuşmacılar, “Sosyo – Ekonomik Gelişmişlik Haritaları”, “Kamu Harcama Analizi” ve “Vatandaş Hizmet Memnuniyet Anketleri” gibi yönetişim ve uygulama araçlarının aktif olarak kullanılması gerektiğini kaydettiler.

Bu toplantının aslında bir anlamda “yönetişim için uygulama araçlarının” tanıtılması amacıyla düzenlendiğine vurgu yapan konuşmacılar, bu uygulama araçlarının, yerel yöneticilerin ve yerel sivil toplum oluşumlarının bir arada kentin yönetimini planlayabilmeleri için gerekli analitik araçları anlatmak olduğunu sözlerine eklediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı