REKLAMI GEÇ

“Kaygılıyız, endişeliyiz”

“Kaygılıyız, endişeliyiz”

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, HSYK seçimleri ile ilgili değerlendirmesinde, “Türkiye çok önemli bir döneme tanıklık ediyor. HSYK’nin üyelerinin yarısı seçim yoluyla belirlendi. Buna ilişkin kaygılarımız var. Kaygılıyız, endişeliyiz. Umarım bu kaygı ve endişelerimizi yeni seçilenler giderir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2010 Pazartesi, 17:38

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, Denizli Barosu’na üye olan 2 yeni avukatın yemin töreninde, dün yapılan HSYK seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bugün, Baro Lokali’nde yapılan törende konuşan Demir, HSYK seçimlerine ilişkin olarak kaygılı ve endişeli olduklarını belirtti.

Türkiye’nin çok önemli bir döneme tanıklık ettiğini söyleyen Demir, “Türkiye, müthiş bir köşe dönüyor ama ileriye mi gidiyor, geriye mi gidiyor, takdir sizin. Çağdaş yaşam tarzını hedeflemiş ülkelerde, demokratik cumhuriyetin olmazsa olmazı hukuktur. Ülkemizde hukuk, siyasetten çok tartışılır hale geldi. Ekim ayı, seçim ayı oldu. Barolar bu ayda yönetimlerini yeniden belirledi. Dün de adli ve idari yargıda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun üyelerinin yarısı seçim yoluyla belirlendi. Buna ilişkin kaygılarımız var. Bir Denizlili, Bekillili, hemşehrimiz de HSYK üyeliğine seçildi. Bundan dolayı mutluyuz, umutluyuz ancak kaygılarımız da var. Yeni seçilenler umarım bu kaygılarımızı azaltır” dedi. Demir, “Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesi var ancak yasama faaliyetlerinin, yürütmenin kontrolünde olduğu da bilinen bir gerçekti. Son yaşanan değişiklikle yargıdaki kaygılarımız arttı. Hukuk yoksa, özgürlük, adalet ve hak da yoktur. Adalet ve hukukun olmadığı ülkede, insanlar sindirilir, korku vardır. Türkiye’nin korkulan bir ülke olmasını istemiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz. Umarım bu kaygı ve endişelerimizi yeni seçilenler giderir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı