REKLAMI GEÇ

Kayserili Başkan’dan Denizli’ye övgü

Kayserili Başkan’dan Denizli’ye övgü

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli’ye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda Tekstil Tasarım Merkezi’nin açılışını yaptı. Ayrıca 750 yeni girişimci yetiştirmek üzere DTO ile İŞKUR arasında imzalanan protokole de şahitlik eden Hisarcıklıoğlu, “Denizli’nin Allaha Şükretmesi gereken bir özelliği var. Oda girişimcilik ruhu” dedi. Denizli’nin girişimciliği daha önce birçok kişi tarafından övülmüştü. Bu övgülerin bir Kayserili tarafından yapılmış olması ayrı bir önem taşıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2014 Pazartesi, 18:03

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli’nin Buldan, Babadağ ve Sarayköy ilçelerini ziyaret ederek ticaret odası başkanları ile görüştü. Ticaret odası başkanlarını ilk kez ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, başkanlara birer plaket ve 25 yılda hazırlanın Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan Yunus’un Gül Bahçesi’nden adlı kitabı hediye etti.
denizli-tobb-baskani-rifat-hisarciklioglu-girisimcilik-ovgu-ic-3
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuda plaket verilmesini yasakladığının hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarının destekleriyle bu yıl “yeni yıl hediyesi” vermeme kararı aldıklarını belirterek şöyle konuştu: ” Ermenek’te şehit olan 18 madencimizin ailelerine verilmek üzere 17’si Ermenek’te, biri de Zonguldak’ta olmak üzere 18 konut alınacak” yanıtı verdi.

denizli-tobb-baskani-rifat-hisarciklioglu-girisimcilik-ovgu-ic-1

İlçe ziyaretlerinin ardından Denizli’ye gelen Hisarcıklıoğlu, Bayramyeri’nde esnafla bir süre sohbet etti. Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, burada halen 25 kursiyerin devam ettiği Tekstil Tasarım Merkezi’nin açılışını yaptı. DTO ile İŞKUR arasında 750 girişimci yetiştirmeyi amaçlayan ortak eğitim projesinin de protokol imza törenine katılan Hisarcıklıoğlu, Denizli’ye övgüler yağdırdı.

denizli-tobb-baskani-rifat-hisarciklioglu-girisimcilik-ovgu-ic-2

Kendisi de girişimciliği ve ticaret konusunda kabiliyetli insanlarıyla tanınan Kayserili olan Hisarcıklıoğlu, “Tekstilin başkentlerinden birinin Denizli olduğunu dünya biliyor. Bugün burada, tekstil sektörünün önemli bir ayağı olan tasarım konusundaki ihtiyacı karşılayacak bir merkezin açılışını yaptık. Ayrıca 750 girişimcinin yetiştirilmesi için kurs açılacak olması, kentin bu alandaki potansiyelini de ortaya koyuyor. Denizli’nin Allah’a şükretmesi lazım. Girişimcilik ruhu Allah’ın bu kentin insanına bahşettiği bir meziyet. İnsanın gözünü yaşartacak, gurur verici çalışmalar var. En doğru yatırım, insana yapılan yatırımdır. Denizli bu anlamda gelişmesini sürdürürken, yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak için de eş zamanlı adımlar atıyor. Buradan aldığım moral ve enerjiyi Anadolu’ya taşıyacağım. İhtiyacı olanlara anlatıp, Denizli’yi örnek göstereceğim” dedi.

denizli-tobb-baskani-rifat-hisarciklioglu-girisimcilik-ovgu-ic

Burada Hisarcıklıoğlu’na portresinin işlendiği mermer bir tablo hediye edildi. Hisarcıklıoğlu, daha sonra valilik, büyükşehir belediyesi, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı