REKLAMI GEÇ

Keçeci: “ Çin içimizde”

Keçeci: “ Çin içimizde”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayicisinin 5084 sayılı teşvik yasasından çok çektiğini belirterek, ”Çin’i yurt dışında aradık, Çin aslında bizim içimizde” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2009 Perşembe, 18:13

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın talimatıyla, Denizli ekonomisinin sorunlarını dinlemek üzere kente gelen CHP Milletvekili Heyeti, Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Keçeci, iktidar ya da muhalefet partilerinin sanayiciyi dinlemeye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, CHP Milletvekilleri’nin Denizli’ye gelmesinin büyük bir olay olduğunu dile getirdi.

Kentin ekonomisi ile ilgili bilgi veren Keçeci, hükümetin çıkardığı 5084 sayılı teşvik yasası dolayısıyla Denizli ekonomisinin büyük sorunlar yaşadığını söyledi. Mantık ve felsefe olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını vurgulayan Keçeci, ancak bu yasaya Afyon ve Uşak gibi illerin dahil edilmesiyle, Denizli’de bir çok iplik fabrikasının kapandığını, dokuma fabrikalarının da büyük zarar gördüğünü ifade etti.

Keçeci, şunları kaydetti:”5084 sayılı yasadan biz çok çektik. Mantık ve felsefe olarak hiç karşı değiliz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yapılacak her şeyin arkasındayız. Afyon’a, Uşak’a 5084 ile bir takım sübvansiyonları getirerek bunu koyarsanız, burada iplik, dokuma fabrikaları kurulursa, o sübvansiyonlarla üretilen iplikler benim memleketime gelirse, benim beldemdeki iplik fabrikaları kapanır. Kapandı da. Çin’i yurt dışında aradık. Çin aslında bizim içimizde. Ben Uşaklıyla, Afyonluyla kavga mı etmeliyim?”

CHP Milletvekili Heyetinin Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, fabrikaların işlerinin yoğun olduğunu ama para kazanamadığını savunarak, ”Hangi tekstil fabrikasına giderseniz gidin hangi tekstil atölyesine giderseniz gidin ağzına kadar iş almış vaziyettedir. Sene sonuna kadar. İş vermek isteseniz iş alacak durumları yoktur. Ama kazandıkları para da yoktur” ifadelerini kullandı.

Heyet, kısa süre önce üretimini durduran Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA)fabrikasına giderek, Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri ile görüştü.Milletvekillerinin ziyareti öncesinde Esat Sivri’yi ziyaret için DEBA’ya gelen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, milletvekillerinin fabrikaya girişinden kısa bir süre önce fabrikadan ayrıldı.
Sivri, ziyarette yaptığı konuşmada, fabrikasının batmasından dolayı utanmadığını, krizden dolayı batmadığını, namusu ile çalıştığı için battığını ifade ederek, milletvekillerine kavga etmemeleri, iktidarı ve muhalefeti birlikte çözüm üretmeleri tavsiyesinde bulundu.
Heyet, Denizli Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ziyaretinin ardından, Denizli Organize Sanayi bölgesindeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı