REKLAMI GEÇ

KEÇECİ “İŞSİZİN MAZERETİ KALMADI”

KEÇECİ “İŞSİZİN MAZERETİ KALMADI”

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla 6 adet farklı meslek kursunun açılacağını belirterek, “İşsizim mesleğim yok diyen insan, gelip bu projeye katılmazsa, kendine en büyük hayat dersi vermiş olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2011 Cuma, 19:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” kapsamında Denizli’de açılacak 6 yeni kursun protokolü imzalandı.

,

Zafer Gonenc

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, İŞKUR Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve kursiyerler katıldı.

DSO Başkanı Keçeci, geçen yıl yürürlüğe giren UMEM projesi kapsamında bazı kursların devam ettiğini, işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla 6 adet farklı meslek kursunun açılacağını belirtti. İşi ve mesleği olmayan işsizleri projeye katılmaya davet eden Keçeci, şunları söyledi:
“İşsizim, mesleğimiz yok diyen insan, gelip bu projeye katılmazsa, kendine en büyük hayat dersi vermiş olacaktır. Gençlerin bu kurslara katılmalarını bekliyoruz. İşsizlik büyük bela, biz bu işe çok büyük önem veriyoruz. Kurs kayıtlarımız başladı. 4 Nisan’a kadar başvurular devam edecek. UMEM projesi kapsamında kurslarımızı tamamlayan kursiyerlerimizin, sanayinin güzide elemanı olacaklarına inanıyoruz” Keçeci, Denizli’de proje kapsamında, kursların verildiği Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne toplam 1 milyon 68 bin lira kaynak sağlandığını da ifade etti.

İŞKUR Denizli Müdürü Mevlüt Akman da, projenin tarafı olan sektör temsilcileri ile toplantılar yaptıklarını belirterek, “Sektör temsilcilerinin ihtiyaçları göz önünü alınarak, işsizlere meslek edindirme ve yüzde 90 istihdam sağlayan kurslarımıza ilginin daha çok artmasını bekliyoruz. Proje her yıl 500 kişiye, 5 yılda ise 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak” dedi.

Proje kapsamında ilk olarak açılan torna ve gazaltı kaynakçılığı kursuna başvuran 30 kişinin eğitimlerine devam edildiği, imzalanan protokolle endüstriyel bakım, kalite kontrol, dokuma makine operatörü, 2 dikiş makinesi ve gazaltı kaynakçılığı kurslarının açılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı