REKLAMI GEÇ

Kira beyanında bulunmayan mülk sahipleri, pişmanlık gösterirse ceza ödemeyecek

Kira beyanında bulunmayan mülk sahipleri, pişmanlık gösterirse ceza ödemeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyanını bildirmeyen ev sahipleri hakkında değerlendirme yaptı. Beyan edilen kiranın arttığını belirten Bakan Şimşek, vergi kaçıran ev sahiplerinin pişmanlık göstermesi durumunda ceza ödemeyeceğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2024 Salı, 11:39

Türkiye’nin ekonomik gelişmeleri hakkında değerlendirmeler yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirleri hakkında da konuştu. Anadolu Ajansı’na kapsamlı bir değerlendirme yapan Şimşek, kira gelirleri hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Gelir İdaresi Başkanlığı beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti.

Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek.

Gelir elde etmesine rağmen beyanname doldurmayanlar, vergi dairesinden yazı gelmeden Vergi Usul Kanunu’nun pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verebiliyor.

Pişmanlıkla beyanname verildiğinde ceza kesilmiyor. Beyanname, Hazır Beyan Sistemi ile internetin olduğu her yerden verilebiliyor ve vergi de yine bu sistem üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile çevrim içi ödenebiliyor.”

Yorumlar

Mehmet bulgan   -  Bağlantı 9 Nisan 2024, 17:25

Bakanımıza katılıyorum ek olarak kocası vefat etmiş kadınlarımız maaş almak için nikahsız beraber yaşıyorlar bunlar araştırılsın bence

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı