REKLAMI GEÇ

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi kapsamında 11 projeye 10 milyon liradan fazla hibe desteği

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi kapsamında 11 projeye 10 milyon liradan fazla hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü 10’ncu çağrı döneminde destek kararı çıkan 11 proje ile sözleşmeyi imzaladı. Denizli’de desteklenen ve toplam tutarı 27 milyon lirayı bulan 11 projeye 10 milyon 605 bin lira hibe sağlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2021 Pazartesi, 14:32

Kırsal alanlardaki tesislerin Avrupa standartlarına getirilmesi, tarım ve hayvancılığın daha profesyonel yapılması amacıyla Avrupa Birliği desteklerini çiftçiye aktaran TKDK, 10’ncu çağrı döneminde destek hakkı kazanan projelerle sözleşme imzaladı.

TKDK Denizli Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 26 milyon 890 bin liralık 11 tarım ve hayvancılık projesine 10 milyon 605 bin lira hibe aktarılacağını bildirdi.

Sözleşmelerin imza töreninde konuşan TKDK İl Koordinatörü Şakir Çınar “Devletimizin desteklerini milletimize aktarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Söz konusu yatırımlar ile Denizli ekonomisine ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlıyoruz. 10. Çağrı döneminde Denizli İl Koordinatörlüğü olarak 76 proje aldık ve hızla bu projeleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Değerlendirmesi biten ve Ankara tarafından onaylanan yatırım tutarı yaklaşık 27 milyon TL olan 11 projeyle Ağustos ayında imzaları attık ve yatırımlara başladık. İnşallah kazasız belasız bir yatırım dönemi geçirir ve bu tesislerin açılışını da beraberce yaparız” dedi.

TKDK’dan yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu süt toplama tesisi olan ve hibe almaya hak kazanan projeler şöyle:
– Özyılmaz Yem Gübre Tarım Ve Hayvan Ürün Sanayi Ticaret Limited Şirketi: Sarayköy’de süt toplama merkezi 2 Milyon 165 Bin TL’lik yatırım gerçekleştirecek.
– Erkan Çetin: Serinhisar’da süt toplama merkezi projesi için 1 Milyon 523 Bin TL’lik yatırım gerçekleştirecek
– Merkezefendi Süt Ürünleri Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi: Yeşilyayla Mahallesindeki Süt İşleme Tesisi Modernizasyonu kapsamında 1 Milyon 774 Bin TL’lik yatırım yapacak.
– Erarslanlar Soğuk Hava Deposu Tarım Hayvancılık Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi: Soğuk hava deposu modernizasyonu kapsamında 2 Milyon 71 Bin TL’lik yatırım yapacak.
– Bozkırlar Süt Ve Süt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi: Süt toplama merkezi makine ekipman alımı kapsamında 9 Milyon 27 Bin TL’lik yatırım yapacak.
– Halil Yağlıçoban: Tavas’ta süt toplama merkezi için 1 Milyon 381 Bin TL yatırım yapacak.
– Süleyman Akıncı: Makine ekipman alımı için süt toplama merkezine 1 Milyon 993 Bin TL yatırım yapacak.
– Fruvex Gıda Ve Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi: Soğuk hava deposu modernizasyonu kapsamında 296 Bin TL yatırım gerçekleştirecek.
– Tekin Bıçak: Sarayköy’de faaliyet gösteren süt toplama merkezinin modernizasyonu için 993 Bin TL yatırım yapacak.
– Hanım Şahin: Honaz’da soğuk hava deposunun faaliyete geçmesi için 2 Milyon 189 Bin TL yatırım gerçekleştirecek.
– Zamalek Gıda Otomotiv Denizcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi: Çal’da soğuk hava deposu inşa edecek ve 3 Milyon 196 Bin TL’lik yatırım yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı