REKLAMI GEÇ

KIŞ OLİMPİYATLARINA DENİZLİ HAVLUSU

KIŞ OLİMPİYATLARINA DENİZLİ HAVLUSU

Erzurum’da yapılacak olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için Denizli’de 33 bin havlu dokunuyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 18:07

Ev tekstilinin önde gelen kentlerinden Denizli’de tekstilciler ”Made in Denizli” markasının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, dünya genelinde yapılan birçok organizasyona havlu üretecek.
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları’nın Türkiye ihracatına olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın, Türkiye’nin sadece plaj ve denizden ibaret olmadığını, Türkiye’nin dağlarının ve karının da bulunduğunu göstermek için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten Kocasert, ”Bu organizasyonun Doğu Anadolu’da, Erzurum’da yapılması anlamlı. Çünkü ülkemizin doğusunun da ne kadar büyük hazinelere sahip olduğunu göstermek açısından büyük önem taşıyor. 200 milyon doların üzerinde yatırımla, dünyanın en güzel kayak tesislerine sahip oldu Erzurum. Biz de Denizli olarak bu organizasyonda üstümüze düşen payı yapalım istedik. Denizli olarak son bir yıldır markalaşmada çok büyük çalışmalarımız var, Denizli’nin havlusu dünyaca ünlü… Erzurum’da 50’nin üzerinde ülkeden, 4 bine yakın sporcu, teknik adam ve uluslararası basın mensubu gelecek. Hepsinin eline birer Denizli havlusu tutturalım istedik ve 3 Ocak tarihinde başladık, önümüzdeki günlerde de yüklemesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Denizli’nin bugüne kadar EURO 96, 2000, 2004, 2008 -Fransa 98 Dünya Kupası, Güney Afrika 2010 – Wimbledon Tenis Turnuvalarının havlularını yaptığını ifade eden Kocasert, Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın havlularını yapıyor olmanın kendilerine gurur verdiğini söyledi. Dünyaca ünlü Denizli havlusunun, Erzurum’la daha da duyulur hale geleceğini belirten Kocasert, “Made in Denizli adını duyurmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizler önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan organizasyonlarda Denizli’nin adının daha da duyulur hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Nesa Tekstil Genel Müdürü Nevzat Özel, 12 gün içerisinde 33 bin havluyu dokuduklarını belirterek, yapılan organizasyonlara ”Made in Denizli” logosuyla katılmanın, yöresel anlamda büyük başarı olduğunu kaydetti. Dünya çapında yapılan etkinliklerde, Denizli’nin daha çok yer alması gerektiğini vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Denizli’nin ihracat rakamlarını bu gibi etkinliklerle artırmak mümkün. Onun için bu konuda görev alan arkadaşların çalışması ve bizlerin gayretleri ile de bu üretimler zamanında ve en iyi şekilde yapılacaktır.”

Oyunlar, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında oynanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı