REKLAMI GEÇ

KOBİ’LER KURUMSAL EĞİTİM ALMAK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

KOBİ’LER KURUMSAL EĞİTİM ALMAK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

Denizli Ticaret Odası Başkanvekili Hüseyin Memişoğlu, düzenledikleri “KOBİ’ler İçin Kurumsal Yönetim Eğitimi”ne çok müracaat olduğunu bu sebeple bazı başvuruları reddetmek zorunda kaldıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2010 Cumartesi, 17:15

3 yıl içerisinde 15 farklı ilde ücretsiz olarak gerçekleştirilmesi planlanan “KOBİ’ler İçin Kurumsal Yönetim Eğitimi”, Eskişehir ve Trabzon’un ardından Denizli’de başladı Toplantının açılışı DTO konferans salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memişoğlu, şirketlerin nesilden nesile geçerken, eğitim almanın gerekliğini belirtti. Memişoğlu, “Eğitimin sürekli yenilenmesi gerekiyor. Denizli’deki birçok kişinin elde ettiği başarının arkasında eğitim olduğu bir gerçektir. 1985 yılında ilimizde sanayi hamlesi başladı. Tabi ikinci nesil artık bu işi devir almaya başladı. Tabi bu işi başarıyla sürdürebilmesi için arkadan gelen neslin kendini yetiştirmesi gerekiyor.” dedi.

Eğitimlerin tek başına yeterli olmadığını, bunun gerçek yaşantıya da aktarılması gerektiğini ifade eden Memişoğlu, “Şu anda katılımcı arkadaşlarımızın birçoğu güzel yerlerde farklı eğitimler aldı. Ancak bu eğitimler tek başına yeterli olmuyor. Normal hayatta uygulama, teoriden farklı oluyor. Biz bu eğitim için yola çıktık ve çok büyük bir izdiham oluştu. Katılımcı sayımız fazlasıyla doldu ve 265 kişi oldu. Bu nedenle başvurularda reddetmek zorunda kaldığımız arkadaşlarımız oldu. Talep nedeniyle bu eğitimi biz de ABank ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’mizden tekrar istiyoruz. Umarım, ikinci kez bu eğitimleri gerçekleştirebiliriz. Ben burada 80 saatlik eğitimin şehrimize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ABank Genel Müdür Yardımcısı Haluk Güven ise Denizli’de, kalabalık bir grup ve yoğun bir kayıt olmasından çok onur duyduklarını söyledi. Bankalarının KOBİ’lere yönelik çalıştığını söyleyen Güven, “Bizler hedef kitleyi sürekli analiz etmeye çalışıyoruz. Bizlerin de müşterilerimizin de eksiklikleri oluyor. Biz de bu amaçla eğitim programıyla karşılıklı eksiklikleri Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile sosyal bir eğitim programı yapmaya karar verdik. Bugüne kadar Eskişehir, Trabzon da yaptık şimdi Denizli’de yapıyoruz. Daha sonra da Samsun ve Kayseri illerinde olacak. Şimdiye kadar 210 katılımcıdan 178’si yeterlilik sertifikası aldı, 3 kişi de başarı sertifikası ve katılımcı belgelerini aldı. Denizli’deki bu katılımın, talebin yüksek olması bizi hakikaten sevindiriyor ve bir anlamda da ileriye dönük olarak hırslandırıyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından mikrofona gelen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve KOBİ’ler için kurumsal yönetim eğitmeni Işıl Keskin, programın nasıl başladığını ve Denizli’de gerçekleştirilecek eğitimler hakkında genel bilgiler verdi. Keskin, KOBİ’lere yönelik Boğaziçi Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, dünyadaki şirketlerin yüzde 80’inin aile şirketi olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 97 olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada aile şirketlerinin ömrü ortalama 24 iken, Türkiye’de 10’dur. Türkiye’deki 100 aile şirketinden 4-5’i üçüncü kuşağa aktarılabiliyor. Yeni ürün ve yeni iş modelleri geliştirmede karşılaşılan güçlükler, sermaye yetersizliği, stratejik düşünememe, kötü yönetim alışkanlıkları, aile içi orunların işe yansıması ve yetenekli aile bireylerinin şirketlere girmemesi gibi nedenler, aile şirketlerinin kapanmasına neden olmaktadır. Verilecek eğitimler, KOBİ’lerin daha iş planlarını daha iyi yapmalarını ve gelecek için yol çizmelerini sağlayacaktır”

Finansal Yönetime Genel Bakış, Pazarlama İletişimi, KOBİ’lerde İthalat ve İhracat İşlemleri, Çağdaş Yönetim Becerileri gibi konuların yer aldığı, 15 günde 80 saat sürecek eğitimler, KOBİ’lerin geleceklerini alışkanlıklarıyla değil, analizler yaparak ve bu analizler ışığında planlamalarını ve yönetmelerini sağlayacak. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek eğitimler, KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları eğitimli ve nitelikli işgücünü kazandırmayı da hedefliyor. 13 Kasım 2010’a kadar devam edecek eğitimler sonunda katılımcılara, “Boğaziçi Üniversitesi Sertifikası” verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı