REKLAMI GEÇ

KOCASERT “GÜVENLİ ÜLKEYİZ, İHRACATIMIZ ARTACAK”

KOCASERT “GÜVENLİ ÜLKEYİZ, İHRACATIMIZ ARTACAK”

DENİB Başkanı Kocasert, bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan kaosun Türkiye’nin ihracatını artıracağını söyledi. Kocasert “Böyle kaos yaşayan ülkelerle alışveriş yapan birçok ülke Türkiye’ye kayacak. Türkiye, en güvenilir ülkeler listesinde ilk sıralarda” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2011 Çarşamba, 17:45

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan kaosun Türkiye’nin ihracatını artıracağını söyledi. Kocasert “Böyle kaos yaşayan ülkelerle alışveriş yapan birçok ülke Türkiye’ye kayacak. Avrupalılar güvenliğe çok büyük önem veriyor. Türkiye, son yıllarda yaptığı çalışmalarla en güvenilir ülkeler listesinde ilk sıralarda” dedi.

Kocasert, yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve Afrika’nın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu, Mısır’ın Denizli’nin en çok ihracat yaptığı ilk 12 ülke arasında yer aldığını belirtti. Mısır’a ihracat yapan 40 firmanın olduğunu bildiren Kocasert şöyle konuştu: “İhracatımızı tamamen durdurduk demek doğru olmaz. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Mısır’da yaşanan kargaşa yakın bir zamanda son bulacak ve ticari ilişkilerimiz de artarak devam edecektir. Mısır’dan ithal ettiğimiz bir miktar havlu ipliği var, bunları da Özbekistan, Suriye ve Pakistan’a kaydıracağız.”

Mısır’da ortaya çıkan kaosun bu ülkeyle alışveriş yapan birçok ülkeyi Türkiye’ye çekeceğini belirten Kocasert, şöyle devam etti: “Avrupalılar güvenliğe çok büyük önem veriyor. Türkiye, son yıllarda yaptığı çalışmalarla en güvenilir ülkeler listesinde ilk sıralarda. Afrika ve Ortadoğu’nun bazı ülkelerinde yaşanan kaosa üzülüyoruz, ama yaşanan gelişmelerin Türkiye’deki ihracatı daha da artıracağını söylemek istiyorum. Çünkü insanların üzerinde en çok durdukları ve aradıkları şey güven. Ticaret için alınan, satılan ürünlerde ucuzluk, kalite aranıyor fakat can güvenliğinin olmadığı yerlerde ticaret olmaz.’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı