REKLAMI GEÇ

Konkordato ilan eden firmalarla çalışanlar endişeli…

Konkordato ilan eden firmalarla çalışanlar endişeli…

Yaklaşık 3 aydır süren dolar kur artışları ile doğru orantılı olarak ekonomik çıkmaza girip konkordato ilan eden firmalar, şimdi de elinde konkordota ilan eden firmaların çeki olan işletmeleri kara kara düşündürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2018 Cuma, 10:14

Dolardaki istikrarsızlık nedeniyle birçok firma ekonomik çöküş içerisine girmiş ve çareyi konkordota ilan etmekte bulmuştu. Şimdi de konkordota ilan eden firmalardan alacağı olan işletmeler kara kara düşünmeye başladı. Elinde çeki olan ve ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda bir fikri olmayan firmalar sıkıntıya düşüyor.

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, piyasaların çeki çek ile ödeyerek döndürülmeye çalışıldığını söyledi. Elinde konkondota ilan eden firmanın çeki bulunan işletme sahiplerinin ne yapacağını şaşırdığını dile getiren Nalbant, “Konkordato tacirlerin korkulu rüyası oldu” dedi.

Ticaretini öz kaynaklarıyla sürdürmeye ve ekonomik krizi atlatmaya çalışan iş insanlarının, ticaret yaptıkları muhatap firmaların konkordato ilanıyla alacaklarının tahsilini bekleme başladığını da belirten GESİFED Başkanı Aysun Nakbant, “Tacirler piyasada bulunan çeklerinin cirantalar tarafından ödenmeyerek geri dönüş silsilesiyle kendilerine geri dönmesi ihtimaliyle endişeliler. Bu sebeple kaynak yaratma çabası ile boğuşuyorlar. Ticaretin endişeyle devamını beklemek ve bu ticaretten verim beklemek imkansız. Giderek icra takipleri de çoğalıyor. Her şeye rağmen iş insanları kaynaklarını ve imkanlarını zorlayarak ülkeleri için üretmeye ve istihdam yaratmaya devam etmekteler. TÜRKONFED çatısı altındaki tüm federasyonlar gibi GESİFED de ülkesini seven ve inanan gayretli iş insanı üyeleri ile mücadeleye azimle devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı