REKLAMI GEÇ

Kooperatifçiliğin yüz akı

Eczacıların kurduğu, Denizli’den 268 ezacının da ortak olduğu EDAK Ecza Deposu inanılmazı başardı. Geçen yıl 500 trilyon ciro gerçekleştiren kooperatifin 2007 ciro hedefi 600 trilyon lira.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

İzmir’de, 13 eczacının liderliğinde, 1979 yılında kurulan SS İzmir Eczacılar Üretim, Temin ve Dağıtım Kooperatifi (EDAK Ecza Kooperatifi), 2007 yılında satışlarını yüzde 20 artırmayı hedefliyor. Bugün  4 bin 76 üyesi bulunan Edak; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, İskenderun, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteriyor. Denizli, Muğla, Mersin, Aydın, Manisa, Afyon, Karşıyaka, Konak, buca ve Adana’da şubeleri bulunan Edak Ecza Kooperatifi, 116 dağıtım aracına sahip. 391 çalışanı ile eczacılara hizmet veren Edak Ecza Kooperatifi’nin cirosunun yüzde 95’ini ilaç satışları oluşturuyor.
Edak Ecza Kooperatifi Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Çolak, “Kooperatifimiz, bir şirket olsaydı, Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamasında 66. sırada yer alabilecekti.. 2006 yılında, 500 trilyon liralık satış rakamına ulaştık. 2007’de satışlarımızı yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Edak Ecza Kooperatifi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Çolak, “Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği’ne üyeyiz. İlaç satışının yanında, ıtriyat ve dermokozmetik ürünlerinin de satışını yapıyoruz. Eczacıların kurduğu bir kooperatifiz.  Eczacılara ilaç temin ediyor ve depoculuk yapıyoruz. Eczacıların mesleki gelişimleri için seminerler düzenliyoruz. Üyemiz olan eczacılar, kooperatifle çalışma oranlarına göre karımızdan pay alıyor. 10 binden fazla ilaç çeşidimiz var. Türkiye’deki tüm ilaç firmaları ile çalışıyoruz. Türkiye’deki en büyük ilaç kooperatiflerinden biriyiz. İzmir’de faaliyet gösteren 1000’in üzerindeki eczacının, yüzde 80’i bizim üyemiz. Denizli’de de 268 üyemiz var” diye konuştu.
Çolak, “28 yıldır hizmet verdiğimiz Ege Bölgesi’ndeki liderliğimiz ve pazar payımızla, dünyada ve Avrupa’daki gelişmeleri izleyip ortaklarımıza aktardığımız işbirliklerimizle, eczacılık mesleğinin etik değerlerini ticari kaygıların önünde tuttuğumuz hizmet anlayışımızla, toplumsal hayata koymaya çalıştığımız katkılarla, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine ve vefat eden ortaklarımızın eğitim çağındaki çocuklarına verdiğimiz destekle,                   meslek örgütleri ve eczacı odaları ile mesleğe katkı koyduğumuz ortaklıklarımızla, internet ve  otomasyon teknolojilerini hizmet anlayışımızla birleştiren yapımızla, ortaklarımıza ve ailelerine verdiğimiz sosyal ve kültürel hizmetlerimizle, üyelerimizin hizmetindeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı