REKLAMI GEÇ

KOSGEB kredi başvuruları 4 Kasım’da başlıyor

KOSGEB kredi başvuruları 4 Kasım’da başlıyor

AKP Denizli Milletvekili-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, KOSGEB tarafından, 100 bin işletmeye verilecek 2.5 milyar TL tutarındaki kredinin başvurularının, 4 Kasım 2009 Çarşamba günü başlayacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2009 Salı, 17:17

AKP Denizli Milletvekili-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, KOSGEB tarafından 100 bin işletmeye sağlanacak 2.5 milyar TL tutarındaki kredinin başvurularının 4 Kasım 2009 Çarşamba günü başlayacağını belirterek, krediden faydalanmak isteyen KOBİ’lerin KOSGEB’in anlaşma yaptığı 17 bankaya zaman kaybetmeden müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Yüksel, “2.5 milyar TL’lik Yeni Kredi Destek Programı çerçevesinde başvuran ve gerekli şartları taşıyan tüm KOBİ’lerimize, ilk 3 ayı ödemesiz ardından aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli olarak kredi sağlanacaktır. İşletme başına kredi üst limiti 25 bin TL olup, kredi faiz veya kar payı tutarının yüzde 25’i, krediyi kullanan işletmeler tarafından aylık eşit taksitler halinde, kalan yüzde 75’i ise KOSGEB tarafından karşılanacaktır. 25 bin TL üst limitten kredi kullanılması durumunda, işletme tarafından ödenecek faiz tutarı toplam 612 TL olacaktır. İşletme sahibinin kadın girişimci olması halinde, faiz tutarı 30 bin TL üzerinden aynı şartlarla hesaplanacaktır” dedi.

“BAŞVURULAR 4 KASIM’DA BAŞLIYOR”
Yüksel, “Kredi Desteği Programı’na başvurular 04 Kasım 2009 tarihinde başlayacaktır. Kredi kullanımı, KOSGEB’in bütçe imkânları çerçevesinde ve işletmelerin başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı işletmeler, direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabileceklerdir. Bu bankalar, Türkiye Halk Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Akbank, Alternatifbank, Anadolu Bankası, Denizbank, Fortis, Finansbank, Garanti Bankası, ING Bank, HSBC, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Asya Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası’dır” dedi.

“KOSGEB VERİ TABANINA
KAYITLI OLMA ŞARTI VAR”
AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, hammadde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerin finansmanı amacı ile başlatılan Yeni Kredi Destek Programı’ndan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmaları ve mutlaka krediyi hangi amaçla kullanacaklarını beyan etmeleri gerekmektedir. Bu arada şu husus da bilinmelidir ki; Kredi üst limiti 25.000 TL olup işletmelerimiz ihtiyaçları ölçüsünde kredi kullanabileceklerdir” dedi.

“SSK VE BAĞ-KUR BORÇLARI KREDİ
DESTEĞİNDEN MAHSUP EDİLEBİLECEK’
Başvuruların KOSGEB ve bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirileceğine dikkat çeken Milletvekili Yüksel, Kredi Destek Programı çerçevesinde bankaların, işletmelerden kullandıracağı kredi için hizmet bedeli olarak 500 TL’den fazla, ayrıca ipotek alınması halinde ekspertiz masrafı olarak da 750 TL’den fazla masraf talep etmeyeceğini ifade etti. Yüksel, “Bankalar, işletmelerden hizmet bedeli veya ipotek alınması halinde ekspertiz masrafının dışında her ne ad altında olursa olsun başkaca bir bedel talep edemeyecektir. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz Kredi Garanti Fonu (KGF) veya TESKOMB’a bağlı Kredi Kefalet Kooperatifleri’nden yararlanabileceklerdir. Ayrıca Maliye, SSK ve Bağ-Kur’a borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle krediyi kullanabilecekler” dedi.

“3 BİN 500’E YAKIN
İŞLETME KAYDOLDU”
Milletvekili Yüksel Denizli’de KOSGEB Veri Tabanı’na, 9 Ekim 2009 tarihine kadar toplam 2 bin 600 işletme kaydedilmişken, 12 Ekim 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 3 bin 500’e yakın işletmenin kayıtlı olduğunu ifade etti. Yüksel, “İşletmelerimizin kredi tahsisinde başvuru sırasının esas alınacağını göz önünde bulundurarak, bir an önce KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt yaptırıp, bankalara başvurmaları gerekiyor” dedi.

“DENİZLİ, KREDİ DESTEĞİNDEN
AZAMİ ÖLÇÜDE FAYDALANMALI”
Esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lerin zor işler başardığını, biraz destekle daha büyük işlere başarıyla imza atacağını ifade eden Yüksel, Denizlili işletme sahiplerinin bu kredi desteğinden azami ölçüde faydalanmalarının önemli bir kazanım olacağını vurguladı. Yüksel, “İlimizdeki reel ekonominin can damarı olan KOBİ’lerimizin bu uygulamadan faydalanması esnaf ve sanatkârımıza ciddi bir destek sağlayacaktır. İlimizdeki tüm sektörlerin canlanması ve büyüme trendini devam ettirmesi için atılacak her adımın önemli olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bizler bu anlayış ve düşünceyle adımlarımızı atarak şehrimizin yükselişini sağlamaya devam edeceğiz. İlimizdeki işletmelerimizin yarınları açısından kredi destek programının hayırlı olmasını ve ilimize güç katmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı