REKLAMI GEÇ

KOSGEB’den istihdamı artıran işletmelere 500 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı

KOSGEB’den istihdamı artıran işletmelere 500 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), yeni istihdam paketine başvurular başladı. Mikro işletmeler 1, orta ölçekli işletmeler 5 kişiye kadar yeni işçi alırsa KOSGEB 500 bin liraya kadar, faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2022 Pazartesi, 11:19

KOSGEB’in daha önce uyguladığı her bir istihdama 100 bin lira finansal destek programını, yeniden uygulamaya koydu. KOSGEB, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programını bir kez daha devreye aldı. 4. dönem şartları yerine getiren işletmeler her bir istihdam için 2 yıl ödemesiz ve faizsiz 100 bin lira kredi imkanından yararlanabilecek. Yeni dönem program başvurusu işletmeler, 10 Ağustos’a kadar çevrim içi olarak başvurularını kosgeb.gov.tr’den “E-Hizmetler” menüsünden yapabilecekler.
Destek kapsamında mikro ölçekli işletmelere maksimum 2 istihdama 200 bin lira, küçük ölçekli işletmelere ise maksimum 5 istihdam karşılığında 500 bin lira 2 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi imkanından yararlanabilecek.

KOSGEB HIZLI DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programından yararlanmak isteyen işletmeler için başvuru şarları da açıklandı;
“Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son üç yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki / teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilecektir. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilecektir.
Başvurusu onaylanan işletmeler, koşullara uygun personeli 31 Ağustos’a kadar istihdam ettikten sonra 28 Eylül’e kadar ödeme talebinde bulanabilecektir. Programla son 12 ayda ortalama istihdamını koruyan işletmelerimize, 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir personel için 100 bin liralık geri ödemeli destek verilecektir.”

KADIN İSTİHDAMDA RAKAM ARTIYOR
Yapılan açıklamada; işletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda destek üst limitinin 110 bin liraya çıktığı açıklandı. 5 kadın istihdamında toplam faizsiz kredi imkanı da işletme başına toplamda 550 bin liraya kadar çıktığına vurgu yapıldı.

DENİZLİ’YE ÇAĞRI YAPTI
KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Aziz Acar, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın sanayi ve üretim kenti Denizli’de hem istihdama hem de işletmelere önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, Denizlili işletmelerin bu fırsatı değerlendirmesini istedi.
Taleplerin alınmaya devam ettiğini belirten ve 10 Ağustos son başvuru tarihine dikkat edilmesini isteyen Acar, bu tarihe kadar işletmelerin kolayca kosgeb.gov.tr üzerinden başvuru yapabileceğini söyledi. Uygulamayla önemli oranda işletmelere bugüne kadar destek olduklarını belirten Acar, “
Gençlerimizin işe alınmasına destek veren program paketimizle, işletmemizin ilave personel istihdam etmesine katkı sağladık. Pandemiden etkilene işletmelerimizin de bir nebze yanında olabilmenin mutluluğunu yaşadık. 2 yıl ödemesiz ve faizsiz bu destek programından işletmelerimizin daha fazla yaralanmasını istiyoruz. Destek sürecinden yararlanan işletmelerimiz, ilk 24 ay boyunca bir ödeme yapmayacak olup, sonraki 24 ayda 6 eşit taksitle KOSGEB’e ödemelerini gerçekleştireceklerdir. Bu da ciddi bir geri ödeme rahatlığı yaşatacaktır. Geri ödemede herhangi bir faiz veya komisyon alınmayacaktır” dedi.

Yorumlar

Meryem   -  Bağlantı 19 Temmuz 2022, 20:58

Kimsenin ise alındığı falan yok sahte belge düzenleyip ise almış gibi gösteriliyor alınan parayı kendine yatırım yapiyorlütfen denetleme yapılsın zengini beslemeyin bende küçük esnafım bana eleman lazım olduğu halde
faydalanamiyorum bana çıkmıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı