REKLAMI GEÇ

KOSGEB’TEN 100 BİN LİRALIK ACİL DESTEK KREDİSİ

KOSGEB’TEN 100 BİN LİRALIK ACİL DESTEK KREDİSİ

KOSGEB Başkanı Kemal Bildiş, sel, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden etkilenenlere acil destek kredisi vereceklerini söyledi. Üst limit 100 bin lira.

/ DENİZLİHABER / 28 Ekim 2011 Cuma, 16:29

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürü Kemal Bildiş, yaşanan doğal afetlerden etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelere, KOSGEB tarafından 100 bin lira üst limitli ‘Acil Destek Kredisi’ verileceğini bildirdi.

Bildiş, yaptığı yazılı açıklamada, işletmelere bankalar tarafından kullandırılacak kredinin faizinin KOSGEB tarafından ödeneceğini belirtti. KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelerin, anlaşmalı olduğu bankalara doğrudan başvuruda bulunabileceklerini aktaran Bildiş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan işletmeler ise KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırdıktan sonra, bankalara başvurabileceklerdir. İşletmelere bankalar tarafından kullandırılacak kredi azami 100 bin lira olup KOSGEB tarafından ödenecek faiz bedeli 15 bin 115 liradır. Kredinin ilk 6 ayı ödemesiz, geri kalanı ise aylık eşit taksitler halinde ödemeli 24 ay vadelidir. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren sel, su baskını, deprem, yangın gibi doğal afetlerden etkilenmiş işletmeler KOSGEB acil destek kredisinden faydalanabilirler” Bildiş, teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin, Kredi Garanti Fonu AŞ kefaleti ile birlikte kredi kullanabileceklerine de işaret ederek, “Ayrıca vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle krediyi kullanabileceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı