REKLAMI GEÇ

“KRİZ SÖYLENTİLERİ, İKİNCİ EL OTO SATIŞINI DÜŞÜRDÜ”

“KRİZ SÖYLENTİLERİ, İKİNCİ EL OTO SATIŞINI DÜŞÜRDÜ”

Üçgen Çarşısı’nda, ikinci el oto alım satımı yapan Bülent Sevinç, kriz söylentileri sebebiyle ikinci el otomobil satışlarının düştüğünü belirterek, “Eylül ayından sonra satışların artmasını bekliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2011 Salı, 17:08

Üçgen Çarşısı’ndaki yerinde, ikinci el oto alım satımı yapan Bülent Sevinç, ikinci el otomobil satışlarında büyük bir durgunluk olduğunu söyledi. Sevinç, “Ramazan ayının girmesiyle birlikte satışlar daha düştü. Önümüzdeki eylül ayından itibaren satışlarda bir artış bekliyoruz. Satışlar her ramazan ayında düşer. Yaz sezonunda istediğimiz satış rakamlarına ulaşmadık. Satışlarımız düştü. İkinci el otomobil satışları toparlanmak için eylül ayını bekliyor. Ama bu sene satışların iyi geçeceğini sanmıyorum. Çünkü piyasada öyle bir hava var. Dünyada meydana gelen ekonomik kriz sebebiyle vatandaşlar tedirgin. Kriz söylentileri nedeniyle satışlar düştü. Vatandaş elindeki parayı altına çeviriyor. Okulların açılmasıyla birlikte satışlarda bir hareketlenme bekliyoruz” dedi.

Sevinç, sektör olarak en büyük problemleri arasında, internetten yapılan satışlar olduğunu belirterek, “İnternetten satışı yapılan araçların fiyatlarının bir aralığı yok. Müşterinin yanılma ihtimali yüksek. İnternetten yapılan ve herhangi bir kanuna tabi tutulmayan satışlar bizleri mağdur etti. Sanal ortamdaki uçuk olan ikinci el araç fiyatlarına belli bir standart getirilmelidir. Herhangi bir model otomobilin sıfır fiyatına ikinci elde değeri oluyor. Vatandaşlar buna aldanabiliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı