REKLAMI GEÇ

Kurbanlık telaşı erken başladı: Fiyatlar cep yakıyor

Kurbanlık telaşı erken başladı: Fiyatlar cep yakıyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini ziyaret etmeye başladı. Erken alarak fiyat değişiminden etkilenmek istemeyen yurttaşlar, 15 bin liradan aşağı kurbanlık bulamıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2024 Cumartesi, 11:01

Denizli’de Kurban Bayramında kurbanlık kesmek isteyen vatandaşlar 2 ay öncesinden üreticileri ziyaret etmeye başladı. Buldan ilçesi Türlübey mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Murat Taşkıner, bu yıl hayvan üretiminde büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirerek “Müşterilerimiz geliyorlar. Yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getiriyorlar. Ancak bizimde girdi maliyetlerimiz oldukça yükseldi. Yem, ilaç ve veteriner kontrolleri ne yazık ki hayvan fiyatlarının artmasına neden oldu. Hayvan yetiştiriciliği gerçekten çok zor. Koyun ve keçi kurbanlıklarımız 15 bin ila 25 bin TL arasında. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Buldan Kadıköy mahallesinde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Zafer Özinsel ise, bu yıl canlı büyükbaş hayvan kilogram fiyatlarının 125 ile 150 TL’den belirlediklerini ifade etti. DENİZLİ (İHA)

Yorumlar

Mevlüt ALKAN   -  Bağlantı 23 Nisan 2024, 19:58

Emekliler Et bile yiyemeyecekler. Rabbim yardım etsin.

Ahmet   -  Bağlantı 22 Nisan 2024, 06:09

illa keseceksin diye islamiyette şart yoktur zaten şart neydi akil baliğ olacak hür ve zengin olacak .borcun varsa git 1500 tl lik et al kasaptan bayramda yee nefsine köreltmek için ama yine kurban kesmişolmazsın busayede toplum da boykot etmiş olur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı