REKLAMI GEÇ

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Kursiyerler sertifikalarını aldı

İŞ-KUR Denizli İl Müdürlüğü’nün 2008 yılı boyunca sürdürdüğü eğitim faaliyetlerinde başarılı olan öğrenciler, DTO Toplantı salonunda düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Denizli İl Müdürlüğü, 2008 yılı içerisinde bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar işletmenliği, cam-vitray, bilgisayar destekli grafik tasarım, satış elemanlığı, kaynakçılık, konfeksiyon makineleri kullanımı, makine nakışçılığı, oda görevliliği ve fayans, seramik ve karo döşemeciliği alanlarında kurslar açtı. Açılan kurslarda başarıya ulaşan kursiyerler, DTO toplantı salonunda düzenlenen bir törenle sertifikalarına kavuştu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Toplam 13 dalda açılan kurslara 27’si engelli olmak üzere toplam 183 kursiyer katıldı. 25 engelli kursiyerin mezun olabildiği kurslarda toplam 160 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Mezun olan kursiyerlerden 48’i çeşitli iş yerlerinde istihdam edildi.

Törende konuşan İŞ-KUR Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman, istihdam ve eğitim arasındaki bağa dikkat çekerek, “Bir yandan istihdamın sürekliliğini sağlamak ve işsizlerin istihdamını kolaylaştırmak, diğer yandan da daha verimli ve kaliteli üretim yapmak için yetişmiş, nitelikli elemana ihtiyaç duyan işyerlerinin ihtiyacını sağlamak için eğitimin büyük bir önemi vardır. Bu şekilde bu işyerleri ulusal ve uluslar arası düzeyde rekabet edebilme konusunda avantajlı hale gelecektir” diye konuştu.

İşsizlik konusunda Denizli’nin diğer illere göre çok daha iyi bir durumda olduğunu söyleyen Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, kalifiye yetiştirmenin önemine değindi. Erkmen, “Türkiye’de yüzde 10 olan işsizlik oranı, Denizli’de yüzde 4 civarında seyrediyor. Bu gerçekten başarılı bir rakam ama bizim hedefimiz, herkesin bir iş sahibi olmasını sağlamak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı