REKLAMI GEÇ

Libyalılar Denizli’ye yatırım yapacak

Libyalılar Denizli’ye yatırım yapacak

Türkiye’de yatırım alanlarını yerinde görmek için ülkemize gelen Libya Yatırım Kurumu heyeti, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2009 Çarşamba, 17:53

Ziyarete, Libya heyetinden Taher Mağlub, Jamal Behlil, Andrey Comey ve İzmir Ticaret Odası Dış Ekonomi İdaresi Bölümünden Gürhan Demirel katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, gelen heyetin Türkiye’de değişik İllerde yatırım amaçlı yerleri yerinde gözlemlemek amacıyla geldiğini söyleyerek, “Bu çerçevede İlimize de bu grup içerisinden 3 arkadaşımız geldi. Şu anda kendileri ile Denizli’nin ekonomik boyutunu ve Denizli’de yapılabilecek yatırımlar konusunu konuştuk. Bu bir genel çerçeve. Nelerin yapılabileceği konusunda kendilerine bilgilendirmede bulunduk. Akabinde kendileri somut olarak aralarında değerlendirip burada ne yapılabilir, nasıl yatırım olabilir buna kendileri karar verecekler. İnşallah biz yerli olsun, yabancı olsun İlimizde yatırım olmasını her zaman arzu ederiz. Bu anlamda da onlara her türlü desteği verebileceğimizi, Denizli’de yatırım yapılmasını arzu ettiğimizi bir kez daha ifade ettik. Bunu bir ön görüşme olarak kabul ediyoruz. İleride bunu biraz daha ileri boyutlara taşıyacak toplantıları devam ettireceğiz” diye konuştu.

Libya heyetinden Jamal Behlil ise, Denizli’yi çok beğendiklerini söyleyerek “İnsanların çokluğu ve sokaklardaki canlılık beni çok şaşırttı. Genel olarak atmosfer hoşuma gitti. Geliş amacımız genel bir bilgi almaktı ve bunu da aldık. Bu bilgileri ileride yatırımlara yönelik olarak kullanacağız” dedi. Görüşmenin sonunda Vali Yavuz Erkmen Libya’dan gelen heyete Denizli hatırası olarak çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı