REKLAMI GEÇ

Marka değeri 52 milyon dolar  

Marka değeri 52 milyon dolar   

Temellerini Çivrilli Sarraf Hacı Mustafa Kamer’in attığı Atasay kuyumculuk Anonim Şirketi, Türkiye’nin en değerli 100 markası arasına girdi. Bir araştırmaya göre, Atasay Kuyumculuk marka değeri 52 milyon dolar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2014 Pazar, 11:36

Atasay, Türkiye’nin 100 değerli markasından birisi. Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance, Türkiye’nin en değerli markalarını belirledi. Brand Finance tarafındansekizinci kez hazırlanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesi yayımlandı.

Buna göre, 100 markanın toplam değeri 30 milyar 849 milyon dolar olarak belirlenirken, listede sahipliğini Denizlili Kamer Ailesi’nin yaptığı Atasay Kuyumculuk da yer aldı. Brand Finance göre, Atasay Kuyumculuk, 52 milyon dolar marka değeriyle listenin 73. sırasında bulunuyor.

Sektöründe çok sayıda markaya sahip olan Atasay Kuyumculuk’un temelleri 1937’de Sarraf Hacı Mustafa Kamer tarafından Çivril’de atıldı. 1965’te Türkiye turuna çıkan Atasay Kamer, bir yıl sonra İstanbul’a giderek işini kurdu. 1969’da Kapalı Çarşı’da ilk dükkanını kiralayan Kamer, 1981’de ihracat şirketini kurdu ve bir yıl sonra da 25 kilo ile ilk altın ihracatını Suudi Arabistan’a yaptı. Takip eden yıllarda da gelişimini sürdüren şirket, yüzükten alyansa, bilezikten altın setlere, küpeden kolye ve pırlantaya birçok ürünü beğeniye sunuyor.

Şirketin patronu Cihan Kamer, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına yakınlığıyla biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı