REKLAMI GEÇ

“MARKALAŞMADA YOKUZ AMA EYLEM PLANINDA VARIZ!”

“MARKALAŞMADA YOKUZ AMA EYLEM PLANINDA VARIZ!”

Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz, Denizli’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın markalaşma çalışması içerisinde olan kentler içine alınmadığına dair açıklama yapan DEGİAD Başkanı Başkaya’ya cevap verdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ekim 2010 Perşembe, 17:23

DEGİAD (Denizli Genç İşadamları Derneği) Başkanı İlker Başkaya, geçtiğimiz günlerde, Denizli’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, stratejik eylem planı içerisinde, markalaşma çalışması içerisinde olan kentler içine alınmamasını eleştiren bir açıklama yapmıştı. DEGİAD Başkanı Başkaya’nın bu açıklamasına cevap, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’dan geldi.

“Markalaşmada yokuz ama 3 ana başlıkta varız”
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, 2007’da, Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Eylem Planı’nın hazırlandığını belirten Korkmaz, “Bu eylem planında; planlama, yatırım, örgütlenme, iç turizm, araştırma geliştirme, ulaşım ve alt yapı stratejisi, tanıtım ve pazarlama, eğitim, hizmet kalitesi, kentsel ölçekte markalaşma, turizmin çeşitlendirilmesi, mevcut turizm alanlarının iyileştirilmesi, turizm gelişim bölgeleri, turizm gelişim koridorları, turizm kentleri, eko turizm bölgeleri ana başlıkları yer almaktadır. 16 ana başlıktan oluşan bu eylem planındaki kentsel ölçekte markalaşma başlığında adı geçen iller, Selçuklu ve Osmanlı dönemine beşiklik eden ve halen bu devirlere ait kültür değerlerine sahip olan illerimizdir. Kentsel ölçekte markalaşma başlığında, Denizli adı geçmese de Kültür ve Turizm Bakanlığımız yatırımlarından ilimiz ön sıralarda pay almaktadır. Ulaşım ve alt yapı stratejisi, turizmin çeşitlendirilmesi ve turizm gelişim bölgeleri ana başlıklı eylem planı içeriğinde ise bizzat Denizli ismi yer almaktadır” dedi.

Korkmaz, “Türkiye Turizm Stratejisi, turizm sektöründe, kamu ve özel sektörün yönetişim ilkesi çerçevesinde işbirliğini gündeme taşıyan ve stratejik planlama çalışmalarının yönetim ve uygulamasına yönelik açılımlar sağlamasını hedefleyen bir çalışmadır. Katılımcı planlama anlayışı ile hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi ve Eylem Planı ile üretim, yönetim ve uygulama süreçlerinde sektörün önüne bir yol haritası konularak yönlendirilmesi temel amaç olarak kabul edilmiştir. Türkiye Turizm Stratejisi – 2023 çalışmasının temelinde yer alan bu yaklaşım, çalışmanın noktasal değil bölgesel, emredici değil yönlendirici, statik değil dinamik bir çerçevede geliştirilmesine imkân sağlamaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı