REKLAMI GEÇ

Mermer sektörüne kaliteli eleman yetiştirilecek

Mermer sektörüne kaliteli eleman yetiştirilecek

Denizli Sanayi Odası’nın mermer sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için hazırladığı “Denizli Mermer Sektörünün Kaliteli Mesleki İhtiyacına Çözüm için Ortak Adımlar” projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı. Honaz Kocabaş’taki meslek yüksek okulunda mermercilik bölümü açılması da projenin önemli ayaklarından biri.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2014 Cuma, 11:01

Denizli Sanayi Odasının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı “Türkiye’de Mesleki Eğitimin Kalitesinin Arttırılması” hibe programı teklif çağrısı kapsamında başvurduğu, “Denizli Mermer Sektörünün Kaliteli Mesleki Eğitim İhtiyacına Çözüm için Ortak Adım” isimli projesi başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı. Projenin hedefi Denizli’deki mesleki ve teknik eğitimin kalitesini ve içeriğinin iyileştirilmesine katkı sağlamak. Aynı zamanda mermer sektörünün ihracattaki değerini arttırmak.

12 ay sürecek olan projenin açılış programı Dedeman Park Otel’de gerçekleştirildi. Programa, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Sanayi Odası yönetimi, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.

Program açılışından Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte hazırlanan projeye özel kısa film izlendi. Film kamu spotu olarak da yayınlanacak.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Eğitimli ve eğitimsiz insanlarımızın iş görmekteki farklılıklarını anlatmak için uzun soluklu projenin başlangıcını sizlerle birlikte yapıyoruz. Ara eleman ve eğitilmiş eleman dediğimiz nerede olduğunu artık bulmakda zorlandığımız bu insanlarımızı arttırmak için Ekonomi Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve AB ile birlikte örnek bir projeye başladık. Bugün dünyada pahalı olan ürünler yer altından çıkan doğal zenginliklerdir. Bizim de en büyük zenginliğimiz mermer. Mermer sektöründeki iş gücünü artırmak ve kaliteli hale getirmek durumundayız. Bu ihracatın artması anlamında büyük önem taşıyor. Avrupa Birliği’nin bu projesine üye olduk. Proje uzun soluklu bir proje olacak. Kişi ve kurumların bir arada çalışacağı bir proje olacak. Denizli’de mermer sektörünün önünü açmak için eğitilmiş ara elemanlara ihtiyacımız var. Bu proje ile bu ihtiyacımızı kapatacağız hem de istihdamı sağlayacağız” dedi.

KOCABAŞ’TA MERMERCİLİK OKULU AÇILACAK
Honaz Kocabaş’taki meslek yüksekokulunda mermercilik programı açacaklarını belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, “Denizli’de jeoloji mühendisliği bir numarada tercih edilirken, şimdi neredeyse hiç tercih edilmiyor. Bu sektörde istihdam sorununu yaşandığı için maden mühendisliği bölümü açma düşüncemizden vazgeçtik. Bunun yerine Denizli’de faaliyet gösteren mermer sektörüne katkımız olması açısından 2015’te uygulamaya girecek olan yüksekokulumuzda mermer bölümümüzü açacağız. Çünkü üniversiteler bulunduğu yerin zenginliklerine yönelik bölümler açmalıdır” diye konuştu.
Toplantının sonunda Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı