REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim ile DTB arasında işbirliği

Milli Eğitim ile DTB arasında işbirliği

Millî Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret Borsası arasında, Mesleki Ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2020 Salı, 15:01

Protokol imza törenine Vali Hasan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Protokol kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Borsası iş birliğinde gıda sektörüne yönelik nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve okul-sanayi işbirliklerinin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Serinhisar Hakkı Gökçetin Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde Gıda Teknoloji Alanı Gıda İşleme Dalı açılarak eğitim öğretim faaliyeti yapılacaktır.

Protokol kapsamında Gıda Teknolojisi Gıda İşleme Dalı ile ilgili eğitim ve öğretimi destekleyici atölye kurulacak, alan öğretmenlerine yönelik olarak Denizli Ticaret Borsası eğiticileri/uzmanları tarafından hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenecek, kullanılacak atölyeler yeni teknoloji ile donatılacak.

Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında Denizli Ticaret Borsası’nın yönlendirmesi ile istihdamlarına gıda işleme sektöründe öncelik verilmesi ve istihdamlarının sağlanması için işbirliğinin yapılmasına karar verilen protokol kapsamında, öğrencilerin zorunlu staj ve işletmelerde mesleki eğitim yapmalarına öncelik sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı