REKLAMI GEÇ

Mimarların zam isyanı

Mimarların zam isyanı

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen vergi, harç ve ücret tarifelerine yapılan zamlara Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden itiraz geldi. Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, inşaat sektörüne büyük darbe vuracağını iddia ettiği zamların, belediye tarafından tekrar gözden geçirilerek düzenlenmesi istedi. Zeytinci, eğer düzeltme yapılmazsa zamları iptal ettirmek için yargıya gideceklerini açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 13:39

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyerek, Merkezefendi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen vergi, harç ve ücretler tarifesinin geri çekilmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı’nın vergi, harç ve ücretlere belediye meclisleri tarafından yüzde 3.94 oranında zam yapabileceğini belirtilmesine rağmen, Merkezefendi Belediyesi’nin yüzde 100’lerin üzerinde zam yaptığını savunan Zeytinci, “Merkezefendi Belediyesi 2014 yılı harç ve ücretler tarifesinin enflasyon oranı ve fiyat artış endekslerinin çok üzerinde, orantısız ve fahiş artışı inşaat sektörüne darbe niteliğindedir. Sektörümüz emek yoğun sektörlerin başında gelmesi sebebiyle istihdama direkt katkısı olan, canlandığı andan itibaren de istihdamı artıran bir sektördür. Bunun dışında etkilenen 30’u aşkın sektörle de ekonominin en çok yük çeken lokomotiflerinden biridir” dedi.

Yapılan zamlardan inşaat sektörünün olumsuz etkileneceğini ileri süren Zeytinci, “Türkiye’de konut satışlarında 2014 yılının ilk 4 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 düşüş, 2014 yılının Nisan ayında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düşüş yaşanmıştır. İstihdam ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.8 azalmıştır. Yapı sektörünün fazla zarar görmesini önlemek için, belediye harçlarının KDV oranlarının ve alım-satım harçlarının yeniden gözden geçirilmesi zorunluluktur” dedi.

BİR HAFTA ÖNCE 87 LİRA İDİ BUGÜN 3 BİN 115 TL
Merkezefendi İlçesi sınırları içerisinde 6 bin 600 metrekarelik alanda kooperatif yapmak istediğini belirten Mimar Zeki Kaplan, “Ben alanın imar durumu ve plan kontrol ücreti olarak metrekaresi 40 kuruş ödeyeceğim. Bu da 6 bin 600 metre kare için 3 bin 115 lira tutuyor. Eğer aynı işlemi bir hafta önce yaptırmış olsaydım yalnızca 87 lira ödeyecektim. Bu ücreti vatandaş nasıl ödesin” diye konuştu.

YARGIYA GİDECEKLER
Mimarlar Odası Denizli Şubesi yönetimi, Merkezefendi Belediye Meclisi’nin konuyu tekrar ele alarak düzeltmeme yapmaması durumunda zamların iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açacak.

Yorumlar

mahmut   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 20:22

pamukkale belediyesinde ben 280 metre olan yere 84 lira para ödedim . dile kolay 6600 metre kare olan yere dolayısıyla 3000 lirA normal gibime geldi.

ZEKİ   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 14:20

6600 metrekare için 87 lirada çok komik rakammış,,Merkezefendi belediyesine tebrikler..çünkü karar OYBİRLİĞİYLE alınmış..burası önemli..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı