REKLAMI GEÇ

MÜSTEŞARDAN İLGİSİZLİK SİTEMİ!

MÜSTEŞARDAN İLGİSİZLİK SİTEMİ!

MPM tarafından düzenlenen “Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Verimlilik Sorunları ve Çözüm Yaklaşımları” panele faaliyette olan 90 firmadan sadece 25’inin katılması Müsteşar Ali Boğa’yı isyan ettirdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ekim 2010 Perşembe, 18:08

Verimliliğin arttırılması amacıyla Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından düzenlenen Valilik, Denizli Belediyesi, Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nın desteklediği “Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Verimlilik Sorunları ve Çözüm Yaklaşımları” paneline katılan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, panele ilgi göstermeyen mermercilere sitem etti.
MPM tarafından düzenlenen “Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Verimlilik Sorunları ve Çözüm Yaklaşımları” paneli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

MERMERCİLER GELMEDİ
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Denizli Valisi Yavuz Erkmen., Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal’ın katıldığı ve mermer sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı panele mermerciler ilgi göstermedi. Kentte faaliyette olan 90 mermer firmasından sadece 25 firma temsilcisinin katıldığı panelde, kamu kurumlarının temsilcilerinin fazla olması dikkat çekti.

DENİZLİ EN FAZLA İHRACAT YAPAN İL
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin traverten rezervleri bakımından dünyanın en önemli doğal kaynağına sahip olduğunu söyleyerek, “Denizli mermeri, ABD başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Mermercilik Denizli’nin can damarlarından biri olmuştur. Bütün iş kollarında olduğu gibi mermer ve doğaltaş sektörü de ekonomik dalgalanmalardan etkileniyor. Sanayicilerimizin sıkıntıları da vardır. En büyük maliyet unsuru enerji ve taşımadır. Denizli, Türkiye’nin en fazla üretim yapan ili olmayabilir ancak en fazla ihracat yapan ilidir” dedi.

MERMERDE ÇALIŞAN SAYISI 7 BİN OLDU
Vali Yavuz Erkmen ise, mermer sektöründe yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyerek, “Dünyadaki ekonomik kriz Denizli’yi de etkiledi. İşsiz kalanlar oldu ancak geçen yılın 2. yarısında düzelmeye başladı. Bu düzelmenin artarak gideceğini düşünüyoruz. 7 bin kişinin istihdam edildiği mermer sektöründe de sorunlar olacaktır. Mermerciler bir araya toplanması için mermer organize bölgesi kurulması gerek. Toplu şekilde olurlarsa birbirlerine destek ve sahip çıkarlar. Denizli olarak mermer sektöründe makine üretimine geçip, ihracat yapmamız gerekiyor” dedi.

DİNLEYENİ OLMAYAN MÜZİSYEN NE KADAR COŞTURUR?
Panelin oturum başkanlığını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, panele katılımın az olması nedeniyle konuşmasına mermercilere sitem ederek başladı. Boğa, Türkiye’nin klasik üretim metotlarıyla gelebileceği yere kadar geldiğini söyleyerek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ülke olarak hedefimiz 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak. Eğri oturup doğru konuşalım, 500 milyar dolarlık ihracatı bugünkü anlayışla, altyapıyla yapamayız. Türk dinamizmine ve sanayicisine güveniyoruz ancak kusura bakmayın böyle olmaz. Şu anda bu salonda seçim yapsak mermerciler kazanamaz. Sektörün sorunları için vali burada üniversiteden hocalar burada ama mermerciler ilgi göstermemiş. Bu paneli yapmaya gerek yok muydu tartışmak lazım. Keşke salon dolu olsaydı. Bize sorunlarını aktarırlardı. Dinleyeni olmayan müzisyen ne kadar coşturur, siz takdir edin” dedi.

ÇELİKKOL GÜNÜ VE SAATİ KATILIMI ETKİLEDİ
Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Hikmet Çelikkol, DENİZLİHABER’e yaptığı açıklamada, “Böyle bir panelin düzenlenmesi ve sorunlarımızın masaya yatırılması çok güzel. Bir dernek olarak Denizli’deki tüm mermerci arkadaşlarımıza ulaşarak bu panele davet ettik. Ancak, hafta içi olması ve saatinin de mesai saatlerinin içinde olması nedeniyle katılım biraz az oldu. Başka bir durum söz konusu değil. Bunun altında bir şey aramak mantıksız. Çelikkol, hiç değilse saati 17.00’den sonra olsaydı, bence katılım daha çok olurdu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı