REKLAMI GEÇ

Nar bahçelerinde hasat başladı

Nar bahçelerinde hasat başladı

Türkiye’de ihracatı son yıllarda artan tarımsal ürünlerden narın önde gelen üretim merkezlerinden Denizli’de hasat heyecanı yaşanıyor. Nar üretiminde Türkiye’de 4’üncü, Ege Bölgesi’nde 2’nci sırada yer alan kentte 45 bin ton rekolte bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2021 Salı, 10:41

Türkiye’nin ihracata yönelik en kaliteli narlarının yetiştiği Pamukkale ovasında hasat başladı. Dekardan 3 tona yakın ürünün alındığı, 23 bin 724 dekar alanda ekili bulunan nardan bu yıl 45 bin tona yakın rekolte bekleniyor. Bu üretimle Denizli Ege Bölgesinde 2’nci Türkiye’de ise 4’ncü sırada yer alıyor.

Denizli’de Buldan, Güney ve Sarayköy nar bahçeleri bulunurken, mikroklimatik iklim nedeniyle özellikle Pamukkale ilçesinde üretilen narlar daha çok rağbet görüyor.

Hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve kantitesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı ihracatçı firmaları özellikle Irlıganlı ve bölgesinde üretilen nara yönlendiriyor. Yetiştirilen narın birinci kalitede olanları ihracata, geri kalan kısmı sanayide meyve suyu olarak işleniyor.

İlçede üretilen narların yüzde 70-80’i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna’ya ihraç ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı