REKLAMI GEÇ

“Neden marka kent olmaya layık görülmedik?”

“Neden marka kent olmaya layık görülmedik?”

DEGİAD Başkanı İlker Başkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı’na, Denizli’nin dahil edilmediğini belirterek, “Neden marka kent olmaya layık görülmedik?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2010 Pazartesi, 17:24

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Türkiye Turizm Strajisi Eylem Planı’na, Denizli’nin dahil edilmemiş olmasına, DEGİAD (Denizli Genç İşadamları Derneği) Başkanı İlker Başkaya tepki gösterdi. Başkaya, Türkiye’yi 2023 yılına kadar, uluslar arası pazarda turist sayısı ve turizm geliri açısından ilk 5 ülke arasına sokmayı amaçlayan stratejik plan kapsamına Denizli’nin alınmamasını, “Bu stratejik plan kapsamında, ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi kentlerde şehir turizminin, Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Kars, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde ise kültür turizminin canlandırılarak marka kültür kentlerinin oluşturulması hedeflenmiştir. Bu stratejik plan, plana dahil edilen şehirler için adeta bir nimet bir piyangodur. Bu planın uygulamasında ne noktaya varıldığı konusunda hiçbir bilgimiz bulunmamaktadır. Zira Denizli bu planın dışında bırakılmıştır. Aslında bu bizim için sürpriz olmamıştır, devletimizin tüm destek planlarının dışında bırakılmamıza alışmamız lazım geldiği halde alışamamak gibi bir inada sahibiz. Bu sebeple de konunun üstüne gitmek gereğini duymaktayız” sözleri ile tepki gösterdi.

Başkaya, Denizli’deki kültür ve turizm zenginliklerini saydıktan sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne, milletvekillerine ve Denizli’deki siyasi parti il teşkilatlarına, “Neden marka kent olmaya layık görülmedik? Bu konuda yani marka kentler arasına, Denizli’nin de alınması konusunda zamanında bir çaba gösterdiler mi? Her şey için çok mu geç kalındı, bundan sonra ne yapılabilir? Bu konuda 2007 yılından bu yana kamuoyu neden bilgilendirilmiyor? Neden havanda su dövüp duruyoruz?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı