O artık kendi işinin patronu

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aldığı 3 bin TL’lik kredi ile genç yaşta patron oldu.
/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2012 Pazartesi, 18:53
Denizli’de 9 yıl boyunca erkek ve bayan kuaförlerinin yanında çırak, kalfa ve usta olarak çalışan 22 yaşındaki İmran Çakmakçı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 3 bin TL kredi ile kendi işini kurdu. İncilipınar Mahallesi’nde 0-12 yaş erkek ve kız çocuklarını traş etmek için ‘Uğurböceğim kız ve erkek çocuk kuaför’ isimli salonu açan İmran Çakmakçı, “Mesleğim vardı param yoktu. 3 bin TL kaderimi değiştirdi. Patron oldum, iyi para kazanıyorum” dedi.
Bir süre önce Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na, Yerel Girişimler Projesi kapsamında İş Kurma Yardımı adı altında kredi müracatında bulunduğunu söyleyen Çakmakçı, 3 bin TL kredi aldığını ve İncilipınar Mahallesi’nde Denizli’nin ilk çocuk kuaförünü 4 ay önce açtığını söyledi.
Kuaför salonunu oyuncaklarla donatarak, duvarlarını çizgi film kahramanlarının resimleriyle süsleyen Çakmakçı, ayıcık şeklinde dizayn edilmiş berber koltukları ve televizyon ekranlarından traş olan çocuklara izlettiği çizgi filmlerle çocukların sevmediği saç kestirmeyi eğlenceye dönüştürdü. Çakmakçı, “Mesleğimde usta olana kadar tatil yöreleri de dahil 9 yıl boyunca kadın ve erkek kuaför salonlarında çalıştım. En büyük hayalim kendi işyerimi açmaktı. Ancak diğer kuaför salonlarından farklı bir salon açmak istiyordum. Çalıştığım kuaför salonlarına babaların getirdiği çocuklar çok ağlıyor saçlarını kestirmek istemiyordu. Anneler ise çocuklarını kuaför veya berbere götürmeye çekiniyordu. Bunları düşünerek çocukların oyun oynarken saçlarını kesebileceğim bir salon açmak istedim. 3 ay öncede salonumu açtım. Kuaför salonumda yüzlerce oyuncak var. Berber koltuklarını da ayıcık deseninde özel olarak yaptırdım, salonun içini de çizgi film kahramanlarının resimleri ile donattım. Berber koltuklarının karşısına monte ettirdiğim televizyonlardan saçını kestiğim çocuğa çizgi filmde izletiyorum. Çocuklar oyun oynarken eğlenirken ben onların saçlarını kesiyorum. Çocuklar ağlamadığı için anne ve babalarda beni tercih ediyor. 3 bin TL’lik kredi kaderimi değiştirdi. Kendi işimin patronu oldum. Krediyi faizsiz aldım. Geri ödemesi 8 ay sonra başlayacak. 3 bin TL krediyi faizsiz, eşit taksitlerle 2 yılda ödeyeceğim” dedi.