REKLAMI GEÇ

“Önce kendi aranızda uzlaşma sağlayın”

TEÇ-SEN İl Başkanı Ceyhan Demirbaş, 15 Ağustos’ta, hükümet ile sendikalar arasında yapılacak olan toplu görüşmeler öncesinde, görüşmelere katılacak sendikaları kendi aralarında uzlaşmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

Kamu personellerinin mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi hakkında, hükümet ile sendikalar arasında, 15 Ağustos’ta toplu görüşmeler başlayacak. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) İl Başkanı Ceyhan Demirbaş, hükümet ile masaya oturacak sendikaların geçmiş yıllarda olduğu gibi çalışanları yine hüsrana uğratmaması gerektiğini söyledi. Demirbaş, “Biri masaya oturacak, biri oturmayacak. Biri 350 YTL zam isteyecek diğeri 500 YTL isteyecek. Herkes ayrı telden çalacak, olan yine milyonlarca kamu çalışanına olacak. Kamu çalışanın beklediği ve umduğu bunlar değildir” dedi.

Demirbaş, “15 Ağustos 2008’de yapılacak olan toplu görüşme öncesinde, görüşme masasına oturacak sendikalar, bu tarihten önce kendi aralarında ortak bir komisyon oluşturarak, ortak karar alıp, uzlaşma sağlayarak görüşme masasına oturmalıdırlar. Eğer sendikalar kamu çalışanlarını düşünüyorlarsa… Sendikalar ortak oluşturdukları komisyonlarda, hükümete mantıklı, uygulanabilir, havalarda uçmadan teklifler sunmalıdır. Kamu çalışanlarını tatmin edecek bir sonuca ulaşılması bütün kesimin beklentisidir. Amaç bağcıyı dövmek değil, amaç üzüm yemek olmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı