REKLAMI GEÇ

Onlar artık meslek sahibi

İş-Kur İl Müdürlüğü’nün düzenlediği meslek kurslarını başarı ile bitiren 162 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

İş-Kur İl Müdürlüğü’nün düzenlediği, meslek kurslarına katılanlara sertifikaları törenle verildi. Konfeksiyon makineleri kullanımı, forklift operatörlüğü, doğalgaz tesisatçılığı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar bakım ve onarım, bilgisayarlı desen hazırlama, bilgisayarlı ön muhasebe, auto-cad ve web tasarımı dallarında kurslara katılan ve kursları başarı ile bitiren kursiyerler sertifikalarını Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyelerinin ellerinden aldılar.   

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve kursiyerler katıldı. 13 meslek dalında 162 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende konuşan Vali Erkmen, başarı ile kurslarını tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazanan bütün kursiyerleri kutladı. Vali Erkmen, “Yalnız ülkemizin değil bütün dünyanın üstüne eğildiği ve her ülkenin çözüme ulaştırmak için çalıştığı sorun olan işsizlik bizim gibi genç nüfusa sahip bir ülke için çok daha hayati bir önem taşımaktadır. Bize büyük önderimizin, hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak ve onu aşmak için kendimizi çok iyi yetiştirip iyi donanımlı hale getirmemiz ve rekabet ortamında ülkemizi ön sıralara taşımamız gerekiyor. Bu konudaki en büyük güvencemiz de iyi eğitilmiş, uzmanlaşmış, kalifiye genç nüfusumuzdur” dedi.

‘Her işi yaparım demek

hiç bir işi yapamam demektir’

Vali Erkmen, giderek zorlaşan rekabet ortamında en az bir dalda bile olsa uzmanlaşmamış birisinin kendine yer bulmasının çok zor olduğunu belirterek “Bu nedenle en azından bir dalda bir meslekte iyi donanıma sahip olmak çok önemlidir. Bir anlamda‘Her işi yaparım’ demek aslında ben hiçbir işi yapamıyorum demektir. Bu konunun önemini kavrayan ve kendini geliştirmek adına bu kurslara katılan herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyor, kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı