REKLAMI GEÇ

OSB arıtmada yeni sisteme geçti

OSB arıtmada yeni sisteme geçti

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi, temizleme kalitesini artıran, aynı zamanda su ve elektrik tasarrufu sağlayan “burgu pres” sistemine geçti. GEKA desteği ile alınan iki adet bulgu pres sistemi devreye sokuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2016 Cumartesi, 13:18

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin atıklarının temizlendiği arıtma tesisinde yeni sisteme geçildi. Daha önce kullanılan çamur pres sistemi kaldırıldı, yerine daha kaliteli sonuç veren burgu pres sistemine geçildi.

GEKA’DAN DESTEL ALINDI
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) uyguladığı Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi çağrısı kapsamında geliştirilen ve onay alan “Servetimiz Temiz Çevre, Sanayici-OSB Elele” projesi kapsamında burgu pres çamur susuzlaştırma makinası ve ekipmanları alındı.

Sürecin tamamlanmasının ardından 2 adet burgu pres sistemi Denizli Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi’ne monte edildi, yeni sistemle arıtma başladı.

YENİ SİSTEM ÖNEMLİ AVANTAJLAR GETİRİYOR
Burgu pres sistemi beraberinde bir çok avantaj da getiriyor. Yeni sistem ile çamur kuruluk oranı %18’den %35 çıkarken, aylık 15.000 m3 su tasarrugu ile 19.440 kWh elektrik tasarrufu sağlandı. Kapalı sistem tasarımı sayesinde işçiliğin de yüzde 50 azaldığı belirtilen burgu pres teknolojisi anyonik polimer tüketimi ile koku oranında da ciddi gerileme sağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı