REKLAMI GEÇ

OSB su sorununa çözüm buldu

OSB su sorununa çözüm buldu

Denizli Organize Sanayi Bölgesi, sürekli artan kapasitenin karşılanması ve su ihtiyacının giderilmesi için başlattığı çalışmaları sonuçlandırdı. Uzun süredir Kızılyer-Kocabaş arasındaki havzadan ve 10 ayrı yerden sondajla su temin eden OSB, Halkapınar su toplama havzasının devreye girmesiyle su sorununa kalıcı çözüm buldu. Yeni havza ile birlikte 10 sondaj kuyusunu da kapattı, bakım ve elektrik masrafları da azaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 10:05

179 sanayi parselinin bulunduğu Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde, 23 tekstil boyahanesi ve farklı sektörlerde hizmet veren 156 şirket bulunuyor. 25 bin kişinin çalıştığı OSB’nin en önemli ihtiyaçlarından biri de su.

OSB, 1982 yılından bu yana 7 kilometre mesafede bulunan Kızılyer-Kocabaş arasındaki havzadan su ihtiyacını karşılıyordu. Kaynaktan yaklaşık 350 l/sn su alan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, kapasitenin artması ve suyun yetersiz hale gelmesiyle yeni arayışlar içine girdi.

Su ihtiyacının karşılanması için bölge içinde 7, kaptaj mevkisinde de 3 sondaj yapan OSB yetkilileri, 10 yeni su kuyusu açtı. Su kuyularının bakım ve elektrik maliyetlerinin yüksekliği, açılan ve açılması planlanan yeni tesisler ile kapasitenin daha da artacak olması nedeniyle yeni bir arayışa daha girildi.

HALKAPINAR KAYNAĞI
Organize Sanayi Bölgesi teknik personelinin artan ihtiyacın karşılanması için yaptığı saha araştırmaları sonucunda Halkapınar su temini için DSİ’den gerekli izinler alındı.

Kısa süre içinde Halkapınar su toplama alanı devreye girdi, 4 santrifüj pompa ile bölgeye 200 l/sn su verilmeye başlandı. Yeni kaynağın devreye girmesi, OSB’nin ihtiyacından fazla suya kavuşmasını sağladı. OSB yönetimi de daha önce açtığı 10 adet sondaj kuyusunu kapattı. Sondaj kuyularının kapatılması, OSB’yi bakım-onarım ve elektrik masraflarından kurtardı.

Halkapınar su kaynağının korunması için gerekli önlemleri de alan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, su pompalarına 24saat müdahale edecek ekipleri hazırladı, bölgenin çevresini de tel çit ile çevirdi. Ayrıca, kurulan kamera sistemi ile kaynağı sürekli gözetim altına aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı