REKLAMI GEÇ

OTONOMİ Başkanı Ekrem Taşer’den önemli uyarı

OTONOMİ Başkanı Ekrem Taşer’den önemli uyarı

OTONOMİ Başkanı Ekrem Taşer, eylül ayından itibaren değişikliğe gidilecek trafik sigortası konusunda uyardı. Taşer, “Satışta verilen 15 günlük sigorta kaldırılıyor, satış anında sigorta yapılması gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2019 Cuma, 12:52

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nda (Trafik Sigortası) Tarife Uygulama Esasları Eylül ayından itibaren değişiyor. İkinci el araç alacak vatandaşlar, daha önce 15 gün satıcının sigortasını kullanabilirken, bu durum Eylül ayında kaldırılıyor. Bundan sonra ikinci el araç alacak olan vatandaşlar, satıcıdan arabayı alır almaz sigorta yaptırmak zorunda.

Kritik düzenlemeye ilişkin değerlendirme yapan Otonomi Başkanı Berzan Taşer, daha önce satıcıların 15 günlük sigortalarının kullanıldığı fakat alıcının 15 gün içerisinde sigorta yaptırmadığında kaza ve benzeri durumların satıcının sigortasına yansıdığını belirterek, satıcının daha sonraki araç alışında priminde sıkıntı yaşadığı için düzenleme yapıldığını dile getirdi.

Taşer, “15 günlük sigorta trafik sigortası içindeki teminattı. Yani noter satışından sonra satıcının trafik sigortasını yeni alıcı 15 gün süre ile kullanabiliyordu. Eylül itibari ile bu 15 günlük süre kullanamayacak. Aracın satış işleminin yapıldığı gün yeni sahibi sigortasını yaptırmak durumunda” dedi.

İkinci el araçlarda exspertiz ile ilgili de ciddi düzenlemelerin getirildiğin hatırlatan Taşer, “Expertiz yaptırma zorunluluğunun süresi uzatılmadı. 8 yaş ve 160 bin km arasındaki araç satışlarında TSE hizmet yeterlilik belgesi sahibi olan expertiz firmalarından alınacak rapor notere beyan edilmek zorunda. Bakanlık yapılan satışlardaki expertiz eksikliği ve ayrıca yetki belgesi eksikliği için ayrı ayrı 4 bin 655 TL ceza uygulayacak. Şu anda yapılan bütün satışlar Ticaret Bakanlığı tarafından izleniyor. Noterlere göre hiçbir şey yok, onlar araç satışını yapıp paralarını alıyorlar. Ama sonunda cezayı yiyen ve canı yanan bizler olacağız. Biz tüccar ve esnaf arkadaşlarda nasıl olsa noterlerde satış oluyor diye expertiz yaptırmıyoruz, para gitmesin diye ama yanlış yaptığımızı özellikle meslektaş arkadaşların bilmesini istiyoruz. Çevremizdeki meslektaşlarımızın zarar ve ceza görmemeleri için bu konuyu dikkate almalarını önemle rica ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı