REKLAMI GEÇ

Özel, “Sanal ticaret yatırım düşmanı”

Özel, “Sanal ticaret yatırım düşmanı”

Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen “Küçük Adımlar” konferansına konuşmacı olarak katılan Nesa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Özel günümüzdeki sanal ticaretin, yatırımların durmasındaki en büyük etken olduğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2012 Pazartesi, 23:00

Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri iş dünyasının başarılı insanlarını düzenledikleri konferansla öğrencilerle buluşturdu. ” Küçük Adımlar” adı verilen konferanssa, Endüstri Bölümü öğrencileri, öğretim görevlileri ve işadamları katıldı. İş dünyasının önemli isimlerinin iş hayatındaki başarı öykülerinin anlatıldığı konferansın ilk konuşmacısı ise Nesa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Özel oldu.

TEKNOLOJİ YOKKEN İHRACAT YAPTIK
İş hayatındaki başarılarını anlatan Özel, öğrencilerin soruları üzerine tekstil sektörü ve yatırımcılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İş dünyasına küçük yaşlarda bir tekstil fabrikasında çalışarak başladığını ve girişimcilik ruhu sayesinde kendi firmasını kurduğunu belirten Özel, Denizli’nin ilk bornoz ihracatını yapan işadamı olma özelliğine sahip olduğunu belirtti. 1981 yıllında yabancı dil bilen insan bulma konusunda önemli sorunlar yaşandığını ve bir cami imamı sayesinde Arabistan ülkelerine ihracat yaptığını belirten Özel, ” Kısa sürede Arabistan’da başlayan ticaretimiz zamanla bulduğumuz yabancı dil bilen insanlar sayesinde Avrupa’ya açıldı. Yabancı dil konusunu özellikle vurguluyorum. Denizli’de o yıllarda yabancı dil bilen insan sayısı iki elin parmaklarını geçmez ve İstanbul’la telefonla görüşmek için bir gün beklenirdi. Ben cebimde jetonlarla kulübede telefon görüşmeleri yapardım. Ama günümüzde teknoloji gelişti ve artık dünya her an yanımızda. Bunu iyi değerlendirmeniz lazım” dedi.

SANAL TİCARET YATIRIMLARI ENGELLİYOR
Bir öğrencinin sorusu üzerine Denizli sanayisi ve yatırımcıların geleceğe nasıl baktığını değerlendiren Özel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Artık Denizli sanayisinde büyük bir yatırım olmayacağını ve bunun gerekçesinin de sanal bir ticaret ağının olmasına bağlayan Özel; ” Şu anda gerçek olmayan gerçek paralar kazandıran sanal bir ticaret ortamı var. Yatırımcılar ellerindeki parayı bir fabrika açarak değerlendirmek yerine sanal dünyada al sat yaparak, borsada  değerlendirerek  kullanıyor. Yatırımcılar fabrika, işçi maaşları, tazminatlarla uğraşmak istemiyor. Onun için acil önlemler alınması gerekiyor” dedi.

AYNADA KENDİNİ NASIL GÖRDÜĞÜN ÖNEMLİ
Özel’in konuşmasının ardından Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Özgür Şahin başarı öyküsünü anlattı. Öğrencilere ideallerinin ve hedeflerinin olması gerektiğini söyleyen Şahin;
“Bende sizler gibi öğrenciyken Koç Grubu’nda işe başladım. Burada aynaya baktığınızda kendinizi aslan mı yoksa kedi mi olarak gördüğünüz önemli. Ben kedi olarak aynaya baktığım dönemler kendimi aynada aslan olarak görüyordum ve her türlü birikimin kendimle olduğunu düşünüyordum. Bu özgüven ve hedefler beni şu anda dünyanın sayılı şirketlerinden birinde yönetici yaptı. Sizlerinde bu doğrultuda hedef koymanızı ve çalışmanızı istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı