REKLAMI GEÇ

Özer, 29 gruptan 24’ünü aldı

Özer, 29 gruptan 24’ünü aldı

Denizli Ticaret Odası’nda, dün yapılan seçimlerde, başkanlığa aday olan İzzet Arpacı ve Nafiz Öz, kendi gruplarından çıkamadılar. Meclise girme şansları kalmayan Arpacı ve Öz’ün adaylıkları da böylece düşmüş oldu. Seçimleri açık ara farkla kazanan Özer’in listeleri ise 29 meslek grubunun 24’ünü aldı. Özer, “Seçimleri kazanan DTO ve üyeleridir. Resmen başkanlığa adayım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

Denizli Ticaret Odası’nda, dün yapılan seçimler, DTO Başkanı Necdet Özer’in galibiyetiyle sonuçlandı. Başkanlığa aday olan İzzet Arpacı ve Nafiz Öz, kendi gruplarında seçilemezlerken, Necdet Özer’in listeleri, 29 meslek grubunun 24’ünde galip geldi. Böylece, meclise girme şanslarını kaybeden Öz ve Arpacı, başkan adayı da olamadılar. Meclise girmeyi garantileyen Necdet Özer, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Seçimlere kazanan DTO ve oda üyeleridir. Resmen başkanlığa adayım” dedi.

DTO’da seçim heyecanı sürürken, odayı siyasi parti temsilcileri de ziyaret etti. CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman ve MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, partilerinin il başkanları ile birlikte odayı ziyaret ederek başkan adaylarına başarılar diledi.

13 sandığın kurulduğu seçimlerde, oy kullanma işlemi saat dün 09.00’da başladı ve 17.00’de son buldu. 8 bin 912 seçmenin bulunduğu DTO’da, resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 200’e yakın seçmen oy kullandı. Oyların sayım işlemi ise saat 19.30 sıralarında tamamlandı.

Seçimde, komitelerde yer alacak 193 kişi belirlendi. Komitelere seçilenler, daha sonra komite başkanlarını ve meclise gönderecekleri 82 ismi belirleyecek. Meclise gönderilen isimler ise 11 Şubat’ta tekrar sandık başına gelerek, 11 kişiden oluşan DTO Yönetim Kurulu’nu ve DTO Başkanı’nı, birlik ve genel kurul delegeleri ile disiplin kurulu üyelerini belirleyecek.

Bugüne kadar, en çok sayıda seçmenin sandık başına gittiği, 4 Şubat’taki DTO seçiminde, Necdet Özer, açık ara farkla çıktı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Özer’in listeleri 2 bin 700’e yakın oy aldı. 1000’e yakın oy alan Öz’ün listelerini, 900’e yakın oy alan Arpacı’nın listeleri takip etti. 70’e yakın oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, gruplarında seçilemeyen Arpacı ve Öz, meclise giremezken, Özer, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “29 meslek grubundan 24’ünün onayını aldık. Ama biz 29 komitenin onayını almış gibi çalışacağız. Seçimlerin galibi, DTO ve üyelerimizdir. Resmen başkanlığa adayım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı