REKLAMI GEÇ

ÖZER “İŞLENMİŞ ÜRÜN İHRACATINA AĞIRLIK VERMELİYİZ”

ÖZER “İŞLENMİŞ ÜRÜN İHRACATINA AĞIRLIK VERMELİYİZ”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, MARBLE 2011 Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın, işlenmiş ürün ihracatına ağırlık verilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2011 Perşembe, 18:55

Özer, İzmir’de devam eden fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, fuara 80 dolayında ülkeden ziyaretçi geldiğini, Denizlili firmaların bunlara traverten başta olmak üzere ürettikleri ürünleri tanıtma fırsatı bulduğunu belirtti.

,

Zafer Gonenc

Mermerciliğin Denizli’de tekstilden sonra ikinci önemli sektör haline geldiğine işaret eden Özer, “Bu fuarda bir kez daha gördük ki, Denizlili firmaların standı sergilenen ürünlerle diğer illerden hemen ayrılıyor. Denizli’nin farkı fark ediliyor” dedi.

Özer, Denizli’de doğal taş sektörü olarak bundan sonra blok mermer satışı yerine, işlenmiş ürün ihracatına ağırlık vermeleri gerektiğini ifade ederek, “Denizlili ihracatçının sattığı bloğu alan ülkeler bunu işleyip uluslararası piyasaya sunuyor. Böylece kendi kendimizi baltalıyoruz. Bizim ürünümüzle bize rakip oluyor, bizimle rekabet ediyorlar. Bu fuar, işlenmiş ürün satmamız gerektiğini gösterdi” diye konuştu.

Necdet Özer, işlenmiş ürüne ağırlık verilmesi durumunda Denizli’nin 300 milyon Dolar seviyesinde olan yıllık mermer ve doğaltaş ihracatının 500 milyon dolara çıkabileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı