REKLAMI GEÇ

“PARAMIZ BAŞKA KENTE GİTMESİN”

“PARAMIZ BAŞKA KENTE GİTMESİN”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 454 projenin tamamlandığı, 365 projenin devam ettiği ortaya çıktı. Tamamlanamayan projelere tepki gösteren Vali Erkmen “elinizi çabuk tutmazsanız, bu projeler için ayrılan bütçemiz başka kentlere kayacak” dedi

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2010 Cuma, 16:20

Denizli’de 943 proje üretildiği, üretilen projelerden 454’nün tamamlandığı öğrenildi. İl Koordinasyon Kurulunun 2010 yılı 3. dönem toplantısında yatırımların değerlendirilmesi ve yaşama geçmesi hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı H.İbrahim Ertekin, 2010 yılının Eylül ayı sonuna kadar üzerinde çalışılan projelerin yüzde 52 seviyesine geldiğini açıkladı.

TOPLAM PROJE BEDELİ 1 MİLYAR 473 MİLYON TL
Ertekin, “İl genelinde çalışma yapılan toplam 943 projenin toplam proje bedeli 1 milyar 473 milyon TL, 2010 yılı toplam ödeneği 431 milyon TL, yapılan harcama tutarı ise 222 milyon TL’dir. 30.09.2010 tarihi itibariyle yatırımlardaki nakdi gerçekleşme yüzde 52, fiziki gerçekleşme de yüzde 52 seviyelerinde olmuştur” dedi. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, çalışma yapılan 943 projeden; 454 projenin bitirildiğini, 365 projenin devam ettiğini, 31 projenin ihale aşamasında, 93 projeye de çeşitli nedenlerle başlanılamadığını söyledi.

“MUTLU OLALIM”
Vali Yavuz Erkmen ise, yatırım programına alınan ancak bitirilemeyen işlerin yılsonuna kadar bitirilmesinin önemli olduğunu söyleyerek, “Bizim tek beklentimiz var, o da ilimize ait ödenekleri tam olarak kullanabilmek. Herhangi bir nedenle yatırım programında olup da yapılmamazlık gibi bir durumuna düşmeyelim. Dolayısıyla bizim ilimizin parası başka bir ile doğru kaymasın. Bu konuda biz bütün yatırımcı daire müdürü arkadaşlardan ilgi bekliyoruz. Hepsinin yüzde yüz başarılı olması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Eğer yüzde yüz başarıyı yakalayabilirsek hepimiz daha mutlu oluruz” dedi.

İŞTE YATIRIM YAPILAN SEKTÖRLER
Proje bedelleri dikkate alındığında yatırımların ağırlığını ulaştırma, tarım, sağlık, eğitim, diğer kamu hizmetleri, enerji, kırsal altyapı, spor, kültür-turizm, konut, çevre-orman, madencilik ve sosyal hizmetler sektörleri oluşturuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı