REKLAMI GEÇ

Plastik ve metal atıktan otomobil

Plastik ve metal atıktan otomobil

Denizli Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Almanya’nın Regensburg Üniversitesi öğrencileri, dış aksamı ve kaporta kısmı plastik ve metal atıktan oluşan, güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışma imkanına sahip otomobil üretiyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2008 Cumartesi, 01:00

Regensburg Üniversitesi ve PAÜ öğrencileri çalışmalarına başladı. Proje hakkında bilgi veren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, PAÜ Makine Mühendisliği ve Almanya’nın Regensburg Üniversitesi’nin büyük kısmı atık maddelerden oluşan, rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan otomobil üretimi için anlaşma yaptığını, Denizli Belediyesi’nin de projeye her türlü desteği verdiğini söyledi.

Projenin ilk etabının belediyede gerçekleşeceğini ifade eden Gökoğlan “Projenin Türkiye’deki çalışma alanı Denizli Belediyesi’nde olacak. Projenin asıl ve en önemli olan tarafı şudur. Değişik bir türde otomobil olacak. Bu otomobilin yakıtı güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilecek. En önemli özelliği ise arabanın dış aksamı ve kaporta sistemi atıklardan elde edilen plastikler ve metallerden oluşacak. Bu bizim için son derece önemli bir projedir. Denizli Belediyesi olarak bu projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi. Regensburg Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Mathias Weber, Beneakikt Steiniger ve Rottmeier Alfons ile PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ali Kerem Karagöz ve Osman Ömer Güner projeyi başlattı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda karşılıklı görüş alıverişinde bulunuldu.

Atıklardan otomobil

Otomobilin büyük bir kısmının metal ve plastik atıklardan yapılması, rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışabilme özelliği nedeniyle, bu otomobilin yapılması ile bu alanda dünyada bir ilk gerçekleşecek. Saatte 50 km hıza ulaşabilecek otomobil, 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışması özelliğinden dolayı, çevreci bir otomobil olup, hava kirliliğinin önüne geçilecek. Enerji, prizlerden alınmayıp batarya sistemi kullanılacak. Dolu batarya, yaklaşık 100 kilometre şarj edilmeden otomobili götürebilecek. Otomobilin maliyeti ise 5-10 bin YTL arasında değişecek. Talep gelmesi durumunda satışa sunulacak. 2008 sonuna kadar Almanya’dan 17 öğrencinin geleceği ve ilk otomobilin 2009 yılı sonuna kadar üretilebilmesi için çalışmalara hız verileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı