REKLAMI GEÇ

“SANAYİCİ HIZ ALDI GİDİYOR”

“SANAYİCİ HIZ ALDI GİDİYOR”

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, sanayi üretimindeki artışın sevindirici olduğunu belirterek, “Sanayici hız aldı, gidiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2011 Cuma, 14:41

Keçeci, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üretim endeksi sonuçlarına göre, sanayi üretiminin mayısta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artmasını her anlamda sevindirici bulduklarını söyledi.

Bunun, ihracat artışı ve istihdamdaki kıpırdanmayla birlikte büyümenin arttığını gösterdiğine işaret eden Keçeci, “Sanayici hız aldı gidiyor. Sanayide kapasite arttığı, üretim devam ettiği sürece sıkıntılardan kurtulma yolunda da mesafe alırız. Cari açıktan kurtulmanın yolu, üretim ve ihracatı artırmaktan geçiyor. Sanayi üretimindeki yüzde 8’lik artış bu anlamda dikkat çekici ve sevindirici bir gelişme” diye konuştu.Keçeci, üretimdeki artışın sanayicinin iyi çalıştığını ortaya koyduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:”Üretmezsek sıkıntıları aşamayız. Dolayısıyla ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi hepimizi sevindiriyor. Üretim, ürettiğimizi ihraç etme ve istihdam sağlama, Türkiye için çok önemli. Bunları gerçekleştirdiğimiz ölçüde daha iyi ve güzel günlere yol alırız. Sanayiciler olarak istediğimiz, sıkıntıların hızla giderilip, üretim artışının devamını sağlamak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı