REKLAMI GEÇ

Şarap sektörü zorda

Şarap sektörü zorda

Bağcılığın ve diğer buna bağlı sektörlerin her geçen gün gerilediğini, zarara uğradığını dile getiren Gıda Mühendisi Halil Bakış: “Anahtar çözüm şarapta ÖTV’nin yüzde 50 düşürülmesidir.” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’nin sektördeki ünlü markası Küp Şarapları’nın yetkilisi Gıda Mühendisi Halil Bakış Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yüksek olduğunu ve bu bakımdan üreticilerin zor günler yaşadığını kaydetti, devletin bu soruna acilen el atması gerektiğini söyledi.

Litre başına 3,2 YTL ÖTV ödediklerini söyleyen Bakış, bu durumdan bağcılığa, şarapçılığa bağlı diğer sektörlerin de etkilendiğinin mesajını verdi. Bakış: “Zaten şarap firmaları olarak kaçak üreticiler yüzünden zor günler yaşıyoruz. Bir de yüksek ÖTV tutarları bizi iyice derinden sarsıyor. Buradaki anahtar çözüm ise, ÖTV’nin yüzde 50 oranında düşürülmesi. Aslında bu oran bile yeterli değil, ancak şu anki durumumuza göre biraz daha iyi. Eğer bu çözüm yolu gerçekleştirilirse, şarap üreticileri, bağcılar ve buna bağlı diğer sektörler nefes alacak ve ayakta durabilecekler.” dedi.

“EN UCUZ ŞARAP 6 YTL OLACAK”

Devletin kaçak alkol üretiminin önüne geçebilmek için geliştirdiği bandrol çalışmasının ucuz şarapçıları sarsacağını belirten Halil Bakış, bu çalışma sonunda en ucuz şarabın 6 YTL olacağını söyledi. Bakış: “Önümüzdeki en büyük problemlerden birisi de kaçak şarap üretimi. Yetkililere bu konuyla ilgili serzenişlerimiz oldu. Sonuç olarak kaçak üretimi engellemek için bandrol çalışması geliştirildi. 19 Haziran 2007 tarihinde başlayacak olan çalışma ile sofra şarabı olarak adlandırdığımız ucuz şaraplar ve firmalar ortadan kalkacak. Dolayısıyla ülkemizde en ucuz şarap 6 YTL olacak.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı